WinterWoordenWandeling

De wandeling is open voor publiek vanaf vrijdag 4 december, voor de hele winterperiode.

Lees en beleef warme woorden langs de WinterWoordenWandeling. Ga met het hele gezin op stap door het centrum van Poperinge en laat je inspireren door de gedichten langs het parcours. Aan acht haltes vind je een gedicht uit de bundel ‘Watou 2020, gedichten’ en een versje voor kinderen.

Wandeling

Kies voor de korte wandeling van 4,5 kilometer of de lange wandeling van 7 kilometer, en ontdek zes of acht haltes met gedichten voor jonger en ouder. De wandeling is bewegwijzerd met de wandelknooppunten.

Bekijk de route via Google Maps.

Voor de kinderen

Bij elke halte of elk verhaaltje hoort een opdracht. Voer de opdrachtjes uit tijdens de wandeling, of maak ze ’s avonds gezellig rond de tafel. De infobrochure bevat een invulblad, onderaan deze pagina kan je er ook eentje downloaden. Ga met de afgewerkte opdrachten naar de bibliotheek, waar de kinderen een kleine verrassing krijgen. Op deze webpagina staan nog een aantal leuke extra’s zoals extra opdrachten en voorleesfragmenten.

Veilig voor iedereen

  • Blijf op een veilige afstand van anderen tijdens de wandeltocht en aan de haltes met de gedichten.
  • Toon op je route respect voor het eigendom van anderen, natuur, landbouw en andere wandelaars.
  • Volg ten allen tijde de adviezen van de lokale, regionale en federale overheid wat betreft de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Gedichten voor Watou 2020

De 40ste editie van het Kunstenfestival Watou is verplaatst naar 2021. Maar de gedichten, gekozen door medecurator Peter Verhelst voor 2020, kan je dit jaar toch lezen en beleven. Je ontdekt er acht van langs het parcours van de WinterWoordenWandeling.

Heb je zin in meer? De dichtbundel ‘Watou 2020, gedichten'  (uitgave Borgerhoff & Lamberigts) is te koop via www.kunstenfestivalwatou.be, bij Toerisme Poperinge (Grote Markt 1) en tijdelijk ook in de bibliotheek (Veurnestraat 71).

Contact

Cultuur

Adres
Grote Markt 1 , 8970 Poperinge
Tel.
+32 57 346 688
cultuur@poperinge.be
Volg ons op

Openingsuren

Vandaag
op afspraak 9 tot 12u.
Morgen
op afspraak 9 tot 12u.
Nu gesloten