BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Winter in Poperinge 2018

De dagen worden weer korter, de temperatuur begint te zakken, de verwarming gaat voorzichtig weer wat aan, de eindejaarsperiode is in zicht en dat wil zeggen: opnieuw Winter in Poperinge!

KERST OP DE GROTE MARKT: Van vrijdag 14 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019 kun je gezellig rondhangen op de kerstmarkt. Kom proeven van tal van streekbieren, jenevers, hoeveproducten, wafels … De chalets zijn tijdens de week open van 14 tot 22 uur, op vrijdag- en zaterdagavond van 14 tot 01 uur en op zondag van 14 tot 23 uur. Uitzonderlijk om 17 uur gesloten op maandagen 24 en 31 december. Uitzonderlijk later open op dinsdagen 25 december en 1 januari om 16 uur.

Wil je het liever wat actiever? Op de overdekte schaatspiste van 336 m2 kan je gezellig schaatsen voor slechts 6 € (schaatsen inbegrepen). Open iedere dag van 14 tot 22 uur, op vrijdag-, zaterdag en zondagavond tot 23 uur. Uitzonderlijk om 17 uur gesloten op maandagen 24 en 31 december. Uitzonderlijk later open op dinsdagen 25 december en 1 januari om 16 uur.

NIEUW: TUBING SLIDE & DRAAIMOLEN: Glij supersnel van deze 25 m lange glijbaan of geniet van een ritje op de nostalgische draaimolen! De attracties zijn elke dag open van 14 tot 19 uur, in het weekend van 14 tot 21 uur, op maandagen 24 en 31 december van 14 tot 17 uur en op dinsdagen 25 december en 1 januari van 16 tot 19 uur. Voor 2 keer glijplezier (of 2 ritjes op de draaimolen) betaal je slechts 3 €.

WINTERKIOSK: Nieuw dit jaar op Winter in Poperinge is de Winterkiosk waarop tal van artiesten hun opwachting zullen maken. Het programma ziet er als volgt uit:

 • Zaterdag 15 december – 15 uur: Accordeonmuziek met Jana Ghelein
 • Zaterdag 15 december – 19 uur: N2 Music met Mitch
 • Woensdag 19 december – 14.30 uur: Leerlingen Kunstacademie
 • Vrijdag 28 december – 19 uur: Williams Kaizari
 • Vrijdag 4 januari – 19 uur: Double J
 • Zaterdag 5 januari – 18 uur: Kinder- en Jongerenkoor Touché
 • Zaterdag 5 januari – 20 uur: Red Spot Avenue

KLEURWEDSTRIJD: Druk de tekening die je hieronder in bijlage vindt af, kleur hem in en ruil hem op zondagmiddag 16 december van 14 tot 17 uur bij de kerstman voor een heerlijk zakje snoep.

EINDEJAARSACTIE: Van 1 december tot en met 31 december 2018 kan je sparen voor allerhande interessante prijzen geschonken door de Poperingse handelaars. Spaar mee voor de hoofdprijs, een unieke cruise voor twee personen van Rome naar Valencia geschonken door UniQuest of maak kans op een fantastische prijs uit de originele prijzenpot van meer dan 10.000 euro. Vraag je stempelkaart bij één van de deelnemende handelszaken. Je kaart indienen kan bij Boekhandel Merlevede, bij Het Woonhuis of bij de dienst Toerisme tot en met woensdag 9 januari 2019. Alle deelnemende handelaars kan je in de lijst hieronder terugvinden.

SHOPPINGWEEKEND VAN VRIJDAG 14 TOT EN MET ZONDAG 16 DECEMBER

Kom op zaterdag 15 december en zondag 16 december gezellig kerstshoppen in Poperinge en snuif de kerstsfeer op in de sfeervol versierde centrumstraten.

 • Vrijdag 14 december: Officiële opening van de kerstmarkt, de schaatspiste, de tubing slide en de draaimolen met een fantastisch vuuroptreden.
 • Zaterdag 15 december: Bij een aankoop in één van de deelnemende handelszaken aan de eindejaarsactie, krijg je één gratis ticket voor de tubing slide of de draaimolen ter waarde van 1,5 € (zolang de voorraad strekt). Deze tickets zijn enkel te gebruiken in het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 december.
 • Zondag 16 december: De winkels in het stadscentrum zetten hun deuren voor je open vanaf 14 uur, kerstmannen lopen rond in de centrumstraten en delen snoep uit (in ruil voor je tekening) en straatartiesten tonen het beste van zichzelf. Om 15 uur kan je genieten van een optreden van de Flanders Memorial Pipe Band.

ANIMATIEWEEKENDS VAN VRIJDAG 21 DECEMBER TOT EN MET ZONDAG 23 DECEMBER EN VAN VRIJDAG 28 DECEMBER TOT EN MET ZONDAG 30 DECEMBER

 • Vrijdag 21 december: Om 19 uur geeft de Armanis Jazz Band het beste van zichzelf. W Radio live bezorgt je een fantastische start van het weekend.
 • Zaterdag 22 december: Om 14 uur spelen The Slampampers hun gezellige kerstrepertoire voor jullie.

Après ski avond: Op zaterdagavond 22 december vanaf 19 uur kan je op de kerstmarkt terecht voor een heuse après ski avond. Waan je in Oostenrijk, Duitsland of Zwitserland met de après ski hits die W Radio live brengt en geniet ondertussen van de welbekende halve liters bier. Kom verkleed in je beste skioutfit en krijg een gratis shotje bij de chalet van de vzw Centrummanagement!

 • Zondag 23 december: De winkels in het verkeersvrije centrum zetten hun deuren voor je open vanaf 14 uur. Verschillende straatartiesten tonen het beste van zichzelf. Geniet van een gratis ritje met de koets (koetsen vertrekken vanop de Grote Markt, nabij de Sint-Bertinuskerk) Op 23 december kun je dus gezellig kerstshoppen!

Christmasrun: Op zondag 23 december loopt Poperinge tegen Kanker. De opbrengst van de loopwedstrijd gaat integraal naar de actie. Uiteraard ben je van harte welkom om met ons mee te lopen of te supporteren op de Grote Markt. Om 17 uur start de wedstrijd van 4 km doorheen de centrumstraten en om 17.45 uur start de wedstrijd van 8 km. 

 • Vrijdag 28 december: Geniet van een gezellige tijd op de kerstmarkt met de muziek van W Radio Live.
 • Zaterdag 29 december: De Lustige Sneeuwmannen staan te popelen om jullie om 20 uur muzikaal te verwelkomen.

Kids Club: Op zaterdag 29 december van 14 tot 18 uur tovert de grime je om tot een echte prinses of superheld. Ballonino zal ook aanwezig zijn om de mooiste figuren uit ballonnen te maken. Heb je het liever wat actiever? Van 15 tot 17 uur kan je bij de Winterkiosk lekker uit de bol gaan op de tofste kindermuziek met kinderdisco Springding. Je uitleven kan ook in de speelbus die speciaal komt afgezakt naar de Grote Markt voor alle kindjes. Tenslotte kan je tijdens deze namiddag genieten van een gratis ritje met de koets. De koetsen vertrekken vanop de Grote Markt, nabij de Sint-Bertinuskerk.

 • Zondag 30 december: Om 15.30 uur kan je genieten van een optreden van De Jolige IJsberen. De avond wordt vanaf 20.30 uur afgesloten met een spetterend optreden van DJ Gregory White.

INITIATIE IJSHOCKEY: Vond je ijshockey altijd al fascinerend? Heb je zin om dit zelf ook eens uit te proberen? Kom dan zeker eens af naar de ijspiste en volg één van onze initiaties ijshockey van The Jets Gullegem! Kunnen schaatsen is een vereiste. Voor kinderen en jongeren tot 16 jaar. Op vrijdag 28 december en donderdag 3 januari, telkens van 9 tot 11 uur. Deelnameprijs: 6 euro (incl. schaatsen). Inschrijven is verplicht en kan via een mailtje met vermelding van de naam van het kind en de leeftijd van het kind naar lokale.economie@poperinge.be.

NIEUWJAARSWEEKEND VAN VRIJDAG 4 TOT EN MET ZONDAG 6 JANUARI

 • Vrijdag 4 januari en zaterdag 5 januari: W Radio Live brengt de beste muziek rechtstreeks tot bij jou.
 • Zondag 6 januari: Gratis nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners van Poperinge tussen 11 en 13 uur op de Grote Markt met optreden van Music Dream, vuurwerk om 20 uur om Winter in Poperinge feestelijk af te sluiten!
 

Meer Info & bijlagen

Tekening Winter in Poperinge - 1.3 Mb Tekening Winter in Poperinge 1.3 Mb
Deelnemers eindejaarsactie - 1.3 Mb Deelnemers eindejaarsactie 1.3 Mb
Winter in Poperinge 2018 - FB-banner_1920x1080pix