Winter in Poperinge

Van vrijdag 16 december 2022 tot 8 januari 2023 zorgt Winter in Poperinge voor een gezellige kerstsfeer in de hoppestad.

Een overdekte kerstmarkt met een muzikaal podium, vernieuwde kerstverlichting, een nostalgische rupsbaan en een lachspiegeldoolhof brengen voor elk wat wils.

Kerstmarkt met podium

Tien Poperingse verenigingen staan te popelen om je te ontvangen op de overdekte kerstmarkt op de Grote Markt. Op het podium zorgen verschillende bands en dj's voor ambiance. De Toape Geraapte en Poperings dj-duo Dizzy Dropz openen de kerstmarkt op 16 december. Ook de mobiele radiostudio van W-Radio is weer van de partij en draait de volledige kerstperiode plaatjes op de kerstmarkt.

Openingsuren:

  • maandag-donderdag: 14 u. - 22 u.
  • vrijdag-zaterdag: 14 u. - 1 u.
  • zondag: 14 u. - 23 u.

Nieuw thema kerstverlichting

Na zes jaar koud witte kerstverlichting, schakelt Poperinge dit jaar over naar warm wit licht in een volledig nieuw thema. De ledlichtjes zijn beter voor het milieu en verbruiken minder stroom. 

Nostalgische rupsbaan en lachspiegeldoolhof

De vzw Ondernemen@Hoppeland besloot dat een ijspiste dit jaar niet te verantwoorden valt wegens de hoge energiekosten. In plaats daarvan kan je een ritje maken op de nostalgische rupsbaan of een bezoek brengen aan een lachspiegeldoolhof.

Eindejaarsactie en shoppingzondag

Van 1 tot 31 december kan je bij meer dan 90 handelaars stempels verzamelen. Je stempelkaart kan je tot 8 januari indienen. Je maakt kans op meer dan 10.000 euro aan waardebonnen, geschonken door Poperingse handelaars. De winnaar van de hoofdprijs mag in 2023 iedere maand 100 euro spenderen bij een van de Poperingse horecazaken.

Op zondag 18 december zijn de winkels extra open, met heel wat acties en animatie. Van 10 u. tot 16 u. krijg je bij aankoop bij een deelnemende handelaar een bon voor 3 gratis oliebollen. De kramen vind je in de Ieperstraat en de Gasthuisstraat. Om 18 u. wordt op de Grote Markt het startschot voor de Clarebout Christmasrun gegeven.

Gratis nieuwjaarsreceptie

Alle inwoners zijn welkom op de nieuwjaarsreceptie met gratis drank en frietjes op zondag 8 januari. We heffen het glas op de Grote Markt tussen 11 u. en 13 u. Er is kinderanimatie voorzien. Om 14 u. zet De Faute Bendt het nieuwe jaar feestelijk in. 

programmaboekje9,1 Mb(pdf)

Contact

Ondernemen

Adres
Grote Markt 1 , 8970 Poperinge
Tel.
+32 57 346 668
ondernemen@poperinge.be

Openingsuren

Vandaag
Gesloten
Morgen
op afspraak 9 tot 12u.
Nu gesloten