OC De Bampoele in Krombeke wordt vernieuwd

Tegen de zomer van 2021 zal het ontmoetingscentrum in Krombeke er anders uitzien. Het Buurtsalon van stad Poperinge en Dorpspunt in Krombeke van De Lovie vzw zullen samenkomen in OC De Bampoele.

Wat zal er gebeuren?

  • De berging achteraan wordt een ruimte voor de kinderopvang.
  • De foyer wordt verkleind. Een deel ervan wordt een nieuwe berging voor tafels en stoelen en een ander deel wordt de berging van de toekomstige buurtwinkel.
  • Er komt een extra toegang van de koer direct naar de sanitaire ruimtes.
  • Verwarming op mazout wordt vervangen door verwarming op gas.
  • Op de verdiepingen worden er, behalve schrijnwerken, geen aanpassingen uitgevoerd.
  • Het gelijkvloers van de pastorie wordt volledig opgefrist en krijgt een nieuwe invulling (Buurtsalon-Dorpspunt):
    • De ruimten van de Kerkfabriek verhuizen naar de eerste en tweede verdieping. In de plaats komt een volledig vernieuwde bibliotheek en bar.
    • Het huidige lokaal van de bibliotheek wordt omgevormd tot een ontmoetingsruimte met tafeltjes en stoelen, én met een buurtwinkel. 

De verbouwingswerken zijn net gestart en duren tot eind juni 2021. Het ontmoetingscentrum kan tijdens deze periode niet gebruikt worden. Enkel de grote zaal blijft wel toegankelijk, o.a. voor het schoolturnen, maar tussen begin november en eind februari zal er geen verwarming zijn. 

De bibliotheek sluit de deuren vanaf november en tot zolang de werken duren. Als alternatieve dienstverlening brengt de bibliotheek boeken aan huis in Krombeke. Alle informatie vind je op poperinge.bibliotheek.be.

Blijf op de hoogte

Via de stadskrant houden wij je op de hoogte van de werkzaamheden, maar ook op de website van de stad en van Krombeke zal je beeldmateriaal en informatie terugvinden.

Voor de nieuwe invulling houden we rekening met de noden en suggesties van inwoners, die we via de dorpsbevraging en op toekomstige overlegmomenten verzamelen. Het wordt vast en zeker een gezellige ontmoetingsplaats voor iedereen van Krombeke en omgeving.

Als je vragen, suggesties of opmerkingen hebt, neem dan zeker contact op met de dienst cultuur.

Gepubliceerd opdonderdag 12 november 20208.42 u.