Vernieuwing Vroonhofsite

De Vroonhofsite vormt met zijn 14000m² het historische hart van de stad.  Het stadsbestuur verwierf deze site en plant de komende jaren een volledige herinrichting. 

In februari 2020 organiseerde de stad een inspiratiemarkt, waarbij inwoners hun ideeën konden aanbrengen. Na de voorstelling van een eerste versie van het masterplan eind juni, volgde een tweede inspraakronde.

Mede op vraag van de bewoners van het Rekhof stuurde de stad het masterplan bij. De ondergrondse parkeergarage komt niet, zoals eerst voorzien, onder het Huis van het Kind, maar wel onder de podiumzaal.

Het definitieve masterplan werd eind september 2020 door de gemeenteraad goedgekeurd. Dat plan legt de grote lijnen van de site vast: voor welke functies moet er plaats voorzien worden, hoe verhoudt de site zich tot de rest van de stad, hoe moet de gewenste mobiliteit eruitzien, enzoverder.

Grote projecten realiseer je niet op korte termijn. Ook de vernieuwing van de Vroonhofsite zal een aantal jaren duren. Tijdens het vernieuwingstraject wil het stadsbestuur de site maximaal blijven benutten. Daarom komt er de komende jaren eerst een tijdelijke invulling. 

Contact

Cultuur

Adres
Grote Markt 1 , 8970 Poperinge
Tel.
+32 57 346 688
cultuur@poperinge.be
Volg ons op

Openingsuren

Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Nu gesloten