Engageer je als vrijwilliger

Verschillende stadsdiensten zijn op zoek naar vrijwilligers. Kom je graag kaarten met bewoners van Huize Proventier of wil je kinderen helpen met hun huiswerk? Alle helpende handen zijn welkom. Hier vind je een overzicht van alle gezochte profielen. Iets voor jou? Laat het ons weten.

WZC Huize Proventier zoekt...

Mensen met een passie voor ouderwets manillen. Leg je graag een kaartje en zie je het zitten om twee groepjes van bewoners te begeleiden bij hun partijtje? Dan hebben we het geknipte vrijwilligersmoment voor jou. We verwelkomen je graag elke woensdagnamiddag van 14 u. tot 16.30 u. Je helpt de bewoners om zelf te kaarten of bent zelf de vierde man als er iemand tekort is.

Buurtdienst Bellewijk zoekt...

Vrijwilligers met een groot hart voor kinderen voor de huiswerkklas. Je helpt kinderen met hun huiswerk, maar ondersteunt hen ook bij andere zaken. Je laat hen eens ventileren over hun dag, je luistert, je leert hen plannen en werken aan hun zelfvertrouwen. Op dinsdag of donderdag van 17 u. tot 18 u.

Lokaal Dienstencentrum De Bres zoekt...

Medewerkers voor bistro Lucien De Gheus. Je runt mee de bistro en bedient bezoekers met een drankje, pannenkoek of ijsje. Je vult de frigo's aan, doet de afwas en je slaat graag een babbeltje. De bistro is elke weekdag open. In de voormiddag sta je alleen in de bistro, in de namiddagen zijn er telkens twee vrijwilligers, ook op vrijdagvoormiddag. Je kiest zelf hoe vaak en op welke momenten je ingeschakeld wordt.

Nestor Poperinge zoekt...

Vrijwilligers om mensen gezelschap te houden. Je hebt een luisterend oor en zorgt voor een gezellige babbel. Je brengt wat leven in de brouwerij. Je bekijkt samen wat er lukt: een wandeling maken, een gezelschapsspelletje spelen, oude fotoalbums bekijken, bijpraten bij een kop koffie... Op die manier worden familieleden of mantelzorgers even ontlast. Een gezelschapsopdracht vindt wekelijks of tweewekelijks plaats en duurt meestal enkele uurtjes in de namiddag. Je kiest zelf hoe vaak en wanneer je ingeschakeld wordt.

Ruilwinkel De Rupse zoekt...

Enthousiaste medewerkers die de winkel op vrijdagvoormiddag van 9 u. tot 12 u. bemannen. Je kan ervoor kiezen om klanten te verwelkomen aan het onthaal en kledij te sorteren, of je helpt klanten verder in de winkel en zorgt daar voor de winkelvoorraad. De frequentie kies je zelf, van wekelijks tot maandelijks of als vervanger voor andere vrijwilligers.

Gepubliceerd opdinsdag 1 maart 202214.25 u.