Volg de nieuwe, federale coronamaatregelen op

We stellen ook in Poperinge een sterk stijgend aantal COVID19-besmettingen vast. In de gegevens van de Vlaamse Overheid, die wij als lokaal bestuur dagelijks consulteren, valt het op dat de besmettingen zich voordoen in alle leeftijdscategorieën. Dat betekent dat zowel kinderen en jongeren, volwassenen als 65-plussers besmet worden. Bovendien komen de besmettingen verspreid voor over de volledige stad.

Onrust is echter niet nodig. Alle mensen die positief testten, worden zeer snel door de Vlaamse contactonderzoekers gecontacteerd en zitten in quarantaine en/of isolatie. Het stadsbestuur overlegt dagelijks met het COVID-team en de lokale huisartsen over de situatie. Op dit moment kan COVID19 nog steeds zeer snel uitdeinen. Daarom is het van belang dat iedereen zich achter de nieuwe federale maatregelen schaart. Als stadsbestuur doen wij een warme oproep naar onze inwoners om die federale maatregelen dus maximaal na te leven:

  • Beperk je nauwe contacten per persoon tot 3 per maand. Dat zijn mensen bij wie je de anderhalve meter afstand niet hoeft te respecteren. Wees extra voorzichtig bij contacten met kwetsbare groepen, bijvoorbeeld ouderen.
  • Nodig maximaal 4 mensen uit bovenop je eigen gezin voor privébijeenkomsten bij je thuis.
  • Kom in de buitenlucht met maximaal met 4 personen samen als dat een niet-georganiseerde bijeenkomst is , uitgezonderd voor gezinsleden die met meer zijn en onder hetzelfde dak wonen.
  • Verschillende dagen per week thuiswerken wordt nog steeds aangemoedigd.
  • Zorg dat je altijd je mondmasker bij hebt als je buitengaat en draag altijd je mondmasker als je anderhalve meter afstand niet kunt bewaren.
  • Was je handen regelmatig met zeep.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis en contacteer direct de dokter.

 

Raak jij of één van je huisgenoten toch besmet? Heb je vragen over de maatregelen, reizen, quarantaine en isolatie? Alle informatie vind je terug op www.info-coronavirus.be.

Met volgehouden inspanningen kunnen we er samen voor zorgen dat extra lokale maatregelen niet nodig worden. We volgen als stadsbestuur de situatie op de voet om indien nodig bij sturen.

Gepubliceerd opvrijdag 9 oktober 202012.21 u.