Vervoersdienst van Nestor breidt uit met riksja

Wie minder mobiel is, kon bij Nestor Poperinge al een beroep doen op vrijwilligersvervoer of taxicheques. Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen, schakelt de vervoersdienst nu een riksja in. Op de elektrische fiets is plaats voor twee passagiers.

Rotary Poperinge steunt het project en sponsorde de nieuwe fiets. Nestor biedt ritten met de riksja aan voor korte verplaatsingen. Vrijwilligers krijgen een opleiding en brengen passagiers naar hun bestemming of maken een ritje ter ontspanning. Voor mensen die zelf niet meer kunnen fietsen is dit een fijn alternatief.

Nestor Poperinge is er vooral, maar niet uitsluitend, voor minder mobiele personen ouder dan 65 jaar die in Poperinge wonen. De riksja zal elk jaar tussen maart en oktober rijden, afhankelijk van het weer. Een ritje maken kan op werkdagen tussen 8.30 u. en 16.30 u. Je betaalt 2,50 euro voor een heen- en terugrit. Reserveren doe je minstens drie werkdagen vooraf, via 057 46 96 02 of nestor@poperinge.be.

Riksjachauffeur worden?

Als vrijwilliger bij Nestor word je goed ondersteund en kom je in contact met veel verschillende mensen. Je geeft zelf aan welke tijdstippen voor jou passen. Bel of mail Nestor voor meer info.

Gepubliceerd opdinsdag 2 juli 202416.04 u.