Verbouwingswerken OC De Bampoele, Krombeke

Tegen de zomer van 2021 zal het ontmoetingscentrum in Krombeke er anders uitzien. Het Buurtsalon van stad Poperinge en Dorpspunt in Krombeke van De Lovie vzw zullen samenkomen in OC De Bampoele. Op deze pagina houden we jullie graag op de hoogte van de vorderingen.

Update 03/02/2021

De grote werken zijn, twee maanden na de start, al aardig gevorderd. Naast de geplande werken (strippen van zowel de vroegere berging als de volledig pastorie), worden er heel wat extra werken uitgevoerd: 

  • Vervangen van extra ramen wegens rot schrijnwerk.
  • De kelders werden volledig opgevuld.
  • Het buitenspouwblad van de achtergevel van de aanbouw werd afgebroken, geïsoleerd en opnieuw gemetst (was in slechte staat).
  • Het dak van de aanbouw wordt vervangen en geïsoleerd.
  • Bijna de volledige foyer krijgt een nieuwe vloer.
  • De verwarmingsinstallatie wordt volledig vernieuwd i.p.v. slechts gedeeltelijk. 

Op dit moment wordt het schrijnwerk vervangen/geplaatst en worden de nutsvoorzieningen (elektriciteit, water, …) aangelegd in het IBO. In de pastorie worden de kelders gevuld. Afbraak en metselwerken zijn zo goed als afgewerkt, inclusief het plaatsen van meerdere metalen liggers.

Later, in februari volgen voor het gedeelte waar de IBO komt, de vloerverwarming en al de eerste afwerkingswerken (pleisterwerk). In de pastorie worden dan alle nutsvoorzieningen geplaatst, incl. nieuwe ketels voor de verwarming.

Vanaf maart ligt de focus op de plaatsing van de vloeropbouw en de afwerking van het sanitair (IBO). In de pastorie wordt er dan nog verder gewerkt aan leidingen en de opstart van het bepleisteren van de muren. 

Later, vanaf half/eind maart tot half/eind april, volgt een droogperiode (drogen van het pleister). Nadien kan er gevloerd worden, en wordt het binnenschrijnwerk aangevat. Vanaf mei/juni zijn de plafonds, tegels, en vast meubilair aan de beurt.

Het gedeelte achteraan (IBO) zal, als alles volgens de timing verloopt, afgewerkt zijn tegen de zomervakantie. De pastorie, incl. foyer, zal afgewerkt worden in de zomervakantie en tijdens de eerste weken van het nieuwe schooljaar. De opening hiervan wordt in het vroege najaar verwacht.