Bevraging inwoners Poperinge

Beste inwoner,

We hebben het beste voor met Poperinge en doen er alles aan om onze stad permanent te verbeteren. Daarom organiseren we een korte bevraging om te ontdekken hoe jij Poperinge op verschillende aspecten ervaart.

De bevraging duurt ongeveer 6 minuten en verloopt 100% anoniem. Je eerlijkheid en medewerking worden bijzonder gewaardeerd.

Met de ontvangen gegevens gaat een externe partner aan de slag om jouw Poperinge strategisch te versterken.

Mocht je vragen hebben over de vragenlijst, dan kan je contact opnemen met onze externe partner Moniquet & Company via info@moniquetandcompany.com


Open de vragenlijst

Vastgesteld bouwkundig erfgoed

De Inventaris Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid is een lijst van waardevol archeologisch, bouwkundig en landschappelijk erfgoed. In Poperinge staan er zo’n 500 gebouwen op deze lijst; hoeves, arbeiderswoningen, herenhuizen, maar ook fabrieken, pastorieën, winkels, scholen... Sommige toppers op deze inventaris zijn beschermd als monument. Zoek jouw pand via de lijst of kaart.

Wil je jouw erfgoedpand verbouwen of uitbreiden? Voor een grondige verbouwing of uitbreiding aan een gebouw heb je vaak een omgevingsvergunning nodig. De stad houdt bij haar beslissing rekening met de erfgoedwaarde van het gebouw.

Heb je plannen? Kom dan, al dan niet met je architect, zo vroeg mogelijk langs bij de omgevingsdienst of de Onroerenderfgoeddienst CO7. Je kan een afspraak maken voor een plaatsbezoek en/of (pre)advisering.

Je kan een beroep doen op de erfgoedlening.