Twee hondenloopweides in Poperinge

Op zondag 21 mei opende Poperinge officieel de hondenloopweide aan het stadspark. Hondenschool Te Lande gaf enkele demonstraties tijdens deze Dag van het Park. Langs de Ouderdomseweg opent binnenkort een tweede weide, naast dierenasiel Poezewoef.

De vraag naar een hondenloopweide in Poperinge bestond al een tijdje. Je hond los laten lopen op de openbare weg mag niet, dus een plaats waar je hond vrij kan rennen en spelen is voor veel baasjes meer dan welkom. Het terrein aan het stadspark is zo’n 1500 m² groot en bevindt zich tussen de Switch Road en de ring, naast het wandelpad en de speelzone. De Technische dienst van Poperinge richtte de weide in, in samenwerking met maatwerkbedrijf De Groene Kans.

Vanaf eind mei kan je ook op de tweede weide, bij dierenasiel Poezewoef terecht.  Daar is een vrije loopzone van meer dan 1000 m², naast de inrit Afcowest. Een deel krijgt een hogere afsluiting, voor honden met veel energie. Deze hondenweide wordt de ideale uitvalsbasis voor het dierenasiel, maar ook bezoekende honden zijn welkom.

Aan de weide zijn enkele regels verbonden, die je ter plekke of op www.poperinge.be/hondenlosloopweide leest. Belangrijk is dat je altijd toezicht op je hond houdt. Laat hem enkel vrij rondlopen binnen de omheining en sluit de toegangspoort.

Gepubliceerd opmaandag 22 mei 202311.12 u.