Bevraging inwoners Poperinge

Beste inwoner,

We hebben het beste voor met Poperinge en doen er alles aan om onze stad permanent te verbeteren. Daarom organiseren we een korte bevraging om te ontdekken hoe jij Poperinge op verschillende aspecten ervaart.

De bevraging duurt ongeveer 6 minuten en verloopt 100% anoniem. Je eerlijkheid en medewerking worden bijzonder gewaardeerd.

Met de ontvangen gegevens gaat een externe partner aan de slag om jouw Poperinge strategisch te versterken.

Mocht je vragen hebben over de vragenlijst, dan kan je contact opnemen met onze externe partner Moniquet & Company via info@moniquetandcompany.com


Open de vragenlijst

Toelating organiseren evenement

Plan je een evenement dat plaatsvindt op het openbaar domein OF plaatsvindt op privaat terrein en publiek toegankelijk is voor minstens 100 personen OF vergunningen vereist (geluidsafwijking, schenken van sterke dranken, ...) dan moet je dit minstens één maand vooraf aan het stadsbestuur melden.

Procedure

Via het digitaal meldingsplatform voor evenementen kun je automatisch diverse toelatingen en vergunningen bekomen die voor je evenement van toepassing zijn. Je hoeft vanaf nu geen verschillende aanvragen meer in te dienen bij verschillende diensten (politie, veiligheidsdiensten, brandweer, ...) want het digitale meldingsplatform bundelt al jouw aanvragen.

Uitzonderingen

  • Wielerwedstrijden worden apart aangevraagd gelet op de specifieke aspecten die bij een dergelijke sportwedstrijd komen kijken.
  • Om een kampvuur te houden, kun je dit via een vereenvoudigd aanvraagformulier invullen.
  • Carnavalsverenigingen met een praalwagen zijn verplicht om over een gemeentelijke machtiging te beschikken.