Taxicheques Nestor

65-plussers en mensen met een kwetsbaarheid, die moeilijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer en een beperkt sociaal netwerk hebben, kunnen terecht bij Mobitwin Nestor. Voor die ritten rekent Nestor op vrijwilligers.

Wanneer er geen vrijwilliger beschikbaar is, kan je een taxicheque kopen. Je neemt zo een gewone taxi, maar aan een lager tarief. Je betaalt zelf de helft, de stad past de andere helft bij.

Voorwaarden

  • De cheques zijn bestemd voor klanten van Nestor Poperinge (65+ of personen met een kwetsbaarheid, doorverwezen via een sociale dienst), gedomicilieerd te Poperinge.
  • De cheques zijn strikt persoonlijk (op naam) en niet overdraagbaar.
  • De cheques mogen enkel gebruikt worden wanneer er geen vrijwilliger van Nestor beschikbaar is.
  • De cheques mogen enkel gebruikt worden voor noodzakelijke verplaatsingen (medisch of juridisch) of verplaatsingen in functie van sociale en familiale contacten.

Procedure

Je kan de cheques enkel aankopen bij Nestor Poperinge tijdens de openingsuren. Je kan contant of via overschrijving betalen.  

De cheques zijn genummerd. Nestor Poperinge houdt een lijst bij van wie welke cheques aankocht.

Per jaar kan een klant maximum voor 250 euro taxicheques aankopen. Je kan hierop een uitzondering aanvragen, aan de hand van een gemotiveerd verslag dat je voorlegt aan het bijzonder comité sociale dienst.

Kostprijs

Elke cheque heeft een waarde van 5 euro of 10 euro (afhankelijk van de rit). De cheques worden verkocht per stuk. Per cheque wordt een bijdrage van 2,5 euro of 5 euro gevraagd.

Met de cheques betaal je je taxirit. Als het bedrag van de rit hoger is dan de waarde van de cheques, dan past de gebruiker het resterende bedrag bij.

Er wordt geen geld teruggegeven op een taxicheque.

Regelgeving

  • 📅 Wijziging goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 5 juni 2023.
  • 📅 Bekendmaking op 6 juni 2023.

reglement taxicheques Nestor.pdf76,3 Kb(pdf)