Straten, verenig je voor de Quiz van de Wakkere Burger

Poperinge organiseert op vrijdag 31 mei samen met quizmaster Jochen Nolf de 6de editie van de Quiz van de Wakkere Burger. Een amusante quiz over Poperinge, voor elke Poperingenaar, jong en oud, gespeeld met teams uit dezelfde straat. 

Quizmaster Jochen Nolf: “Een paar leuke vragen uit voorbije edities: Welke snelle Poperingenaar nam in 1972 deel aan de Olympische Spelen in München? Welke wandelclub staat al sinds jaar en dag in voor de organisatie van de Hoppelandtocht? Bij welk melkveebedrijf langs de Jagerstraat kan je de hoevewinkel frequenteren om onder andere ijs, boter, kaas en yoghurt in te slaan?” 

De quiz is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft geen geoefende quizzer te zijn. Iedere wakkere Poperingse burger kan zijn of haar steentje bijdragen in een straatteam. Poperinge wil mensen samenbrengen. Het is de ideale gelegenheid om nieuwe buren te leren kennen.

Win een buurtfeest

Elk team telt maximum 5 personen, die allen in dezelfde straat wonen. Meerdere teams uit dezelfde straat zijn toegelaten en zelfs meer dan welkom. Indien een straat minder dan 30 huisnummers telt, kunnen mensen van aanpalende straten aansluiten. De deelnameprijs per team is 20 euro.

De hoofdprijzen zetten de straatteams op weg om onvergetelijke buurtfeesten te organiseren. Ook de eerste straat uit een deelgemeente en de eerste nieuwe straat vallen in de prijzen. Samen met Poperingse handelaars verzamelt de stad een verrassende prijzenpot.    

Inschrijven doe je als team via www.poperinge.be/quizvandewakkereburger.

Gepubliceerd opdinsdag 7 mei 202417.46 u.