BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Stappenclash

Van 1 tot 31 mei 2018 neemt Poperinge het op tegen bijna 200 Vlaamse en Brusselse gemeenten. We strijden mee in categorieën volgens inwonersaantal.  De gemeente of stad die na één maand de meeste stappen zette in zijn categorie, is de grote winnaar. We haalden reeds tweemaal brons in de regionale battle, misschien wordt het nu wel zilver of goud…
Verleden jaar mochten we naast onze derde plaats ook pronken met de oudste en jongste deelnemer, namen 155 Poperingenaars deel aan de wedstrijd, wandelden we in de maand mei 1x rond de aarde en zetten hierbij 60.000.000 stappen. Een resultaat om fier op te zijn.

Elke deelnemer wint!

Zet meer stappen en geniet van heel wat gezondheidsvoordelen: je spieren en botten danken je, je verlaagt je kans op kanker, diabetes en overgewicht én je voelt je vanzelf ook beter in je vel. Beweging geeft ook je sociale contacten een boost, want meer bewegen hoef je niet alleen te doen.

Sla je slag, want je wint als deelnemer niet enkel aan gezondheidsvoordelen. Elke woensdag is er een prijzenpot voor deelnemers. En in het weekend volgen speciale acties, goed voor enkele extra prijzen.

Ook de stad Poperinge geeft opnieuw prijzen weg: er worden 10 POP.KADO-kaarten uitgeloot aan de actieve deelnemers die zich registreren op www.10000stappen.be, zich lid maken van de groep ‘Poperinge’ en hun stappen registreren op deze tool.

 In de voorbije jaren vielen al heel wat Poperingenaars in de prijzen, dus go for it…


Stap je Poperinge mee naar de overwinning?

 • Registreer je gratis op www.10000stappen.be. Of meld je aan als je al een account hebt. Als je reeds meedeed aan de stappenclash, kan je inloggen met je vroegere gegevens.
 • Eénmaal geregistreerd en ingelogd, kan je je aansluiten bij de groep van Poperinge. Hiervoor klik je op ‘Zoek een groep’, vervolgens typ je ‘Poperinge’ in het zoekveld en klik je op zoeken. Daarna wordt de groep ‘Poperinge’ opgelijst en kan je klikken op de groep ‘Poperinge’. Daarna klik je op ‘Lid worden’.
 • Geef regelmatig je stappen in. Doe dat via de website of app van 10.000 stappen.
 • Volg de route en tussenstand op de wereldkaart en volg live welke gemeente of stad aan de leiding staat.

Lukt het niet om je te registreren of om je stappen in te geven?

De medewerkers van de bibliotheek helpen je graag een handje verder.
Beschik je niet over een computer? Maak gebruik van de PC’s in de bibliotheek. De medewerkers tonen je wel hoe het moet.

Eenvoudig stappen tellen

Tel je stappen met een app, activity tracker of klassieke stappenteller. Meer info over stappentellers vind je op www.10000stappen.be. Wil je een stappenteller uitlenen? Ga langs bij de bibliotheek. (zolang de voorraad strekt)

Niet enkel stappen tellen mee!

Je kan ook fietsen en andere bewegingsactiviteiten doen zoals fitness, zwemmen, in de tuin werken,… Dit kan je ingeven door het aantal minuten in te vullen dat je die activiteit gedaan hebt: 10 minuten fietsen of andere beweging wordt omgerekend naar 1.500 stappen.

Wij helpen je een stukje op weg!

 • Op vrijdag 4 mei organiseert Femma en KWB in samenwerking met de dienst Welzijn een avondwandeling. Inschrijven kan bij de desbetreffende verenigingen. Er wordt tussen 19u en 19u30 gestart op de pui op de Grote Markt. Onderweg worden een aantal verrassingen voorzien en  na de wandeling wordt ook nog een drankje aangeboden ...
 • Er worden 4 gezondheidswandelingen voorzien voor de startende wandelaar: maandag 7 mei, vrijdag 18 mei, woensdag 23 mei en dinsdag 29 mei. Er wordt telkens verzameld vanaf 14u aan het LDC De Bres voor een leuke tocht van ongeveer 8 km. (organisator : LDC De Bres)
 • SeniorGames: Reserveer alvast 31 mei in uw agenda, want dit wil je niet missen. Het uiteindelijk doel is jou te laten kennismaken met een aantal sporten (wandelvoetbal, line dance, zwemmen, aquagym, groenbollen, krolf, yoga, curling…) en je op deze manier te laten bewegen. (organisator : De dienst sport, de dienst welzijn en de seniorenraad). Meer informatie vind je op de website van de seniorenraad: www.seniorenraadpoperinge.be.
 • Je kan ook gebruik maken van de 10.000-stappenroute (of voor de minder geoefende stapper, de 4.000-stappenroute). Deze route vind je terug onderaan deze pagina of kan je verkrijgen in de bibliotheek. In de bibliotheek is er ook een themastand voorzien rond wandelen/bewegen.
 • Geen inspiratie voor een wandeltocht. Ga eens langs bij de dienst Toerisme. Deze dienst beschikt ook over een uitgebreid aanbod aan wandel- en fietskaarten.
 • Houd je van wat rust tijdens de inspanning, dan is de zitbankenroute misschien iets voor jou.  Er is de zitbankenroute van 9,5 km en voor de minder geoefende stapper  een kortere versie van 2,2 km. Deze route vind je terug onderaan deze pagina of kan je afhalen bij het LDC De Bres.
 • De Vlaamse Actieve Senioren doen op maandagnamiddag steeds een leuke wandeling. Zou je graag eens meestappen, neem dan contact op met hen: 057 33 36 93. Er wordt steeds  om 14u verzameld op de parking van CC Ghybe.
 • Op zoek naar gezinsactiviteiten? Neem dan eens een kijkje op www.uitmetvlieg.be.

 

 

Meer Info & bijlagen

10.000-stappenroute - 3.1 Mb 10.000-stappenroute 3.1 Mb
Gratis APPS smartphone... - 1.2 Mb Gratis APPS smartphone... 1.2 Mb
Korte zitbankenroute (2,2 km) - 754 Kb Korte zitbankenroute (2,2 km) 754 Kb
Zitbankenroute (9,5 km) - 1 Mb Zitbankenroute (9,5 km) 1 Mb
Stappenclash - Banner website