Stadsbestuur en vzw Centrummanagement stellen bijkomende economische maatregelen voor

Eerder werd al bekend gemaakt dat de terrasbelasting voor het volledige jaar 2020 wordt afgeschaft.

Nu stellen het stadsbestuur en vzw Centrummangement nog enkele bijkomende economische maatregelen voor.

Zo worden alle investeringssubsidies die normaal in de loop van het jaar zouden worden uitbetaald aan startende ondernemers vervroegd uitbetaald. 13 ondernemers kunnen nu al van hun premie gebruik maken.

Daarnaast zijn er nog enkele voorstellen vanuit de vzw Centrummanagement:

  • De handelaars zullen hun bijdrage aan de pop.pas in het tweede kwartaal van 2020 niet moeten betalen.
  • In de weken waarin heel wat ondernemers verplicht waren hun fysieke zaak te sluiten, werden er ook geen wekelijkse winnaars van 250 euro getrokken. Daarom willen we zodra alle winkels opnieuw mogen openen, in elke winkel een Pop.kado van 25 euro wegschenken. Daarna zullen heel wat acties zich in sneltempo opvolgen.
  • Er zullen voor de klanten bierpakketjes van brouwerij Werbrouck uit Roesbrugge te winnen zijn, inruilen van punten zorgt ervoor dat je een bloempje krijgt en naar aanleiding van de julifoor zal je kans maken op een VIP-pakket voor de kermis.

De marktkramers zullen het standgeld van het aantal weken dat men niet kan komen naar de vrijdagmarkt teruggestort krijgen.
Ondertussen blijft het stadsbestuur verder nadenken over extra maatregelen om de lokale economie te ondersteunen.

Met die financiële tegemoetkomingen wil de stad alvast de lokale ondernemers ondersteunen. Maar tegelijk doet ze een oproep aan de inwoners/ consumenten: koop in eigen stad! De lokale handelaars doen mee een stad leven. Ze hebben zoveel te bieden. Het worden harde tijden, ondersteun hen en koop in Poperinge!

Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, is er een meldpunt lokale economie 7/7 van 8 tot 20 u. bereikbaar via ondernemen@poperinge.be of 057 34 66 28. Ondernemers met vragen kunnen er terecht.

Gepubliceerd opvrijdag 3 april 202016.36 u.