Rasterborden

Snel online aanvragen

Een plaatsje reserveren op onze rasterborden?  Registreer hier online je aanvraag.

Online aanvragen

In en om het centrum van Poperinge bevinden zich zeven aankondigingsborden in metalen rasters. Voor de promotie van je activiteit kan je gebruik maken van die aankondigingsborden.

Ook in de deelgemeenten vind je tien kleinere varianten van deze borden terug.

Verenigingen en organisatoren mogen zelf borden aanleveren om hier reclame op te maken voor hun jaarlijkse of occasionele evenementen. 

Voorwaarden

Respecteer de afmetingen van de borden: 1,10 m op 0,50 m voor een klein bord en 2,20 m op 0,50 m voor een groot bord; gemaakt uit degelijk en waterbestendig materiaal (bijv. hout, dibond, volkern,...). Karton is niet toegelaten.

Borden die niet aan die voorwaarden voldoen worden niet opgehangen.

Procedure

Dien minimum één maand voor het evenement je reservatie-aanvraag in. Hoe vroeger je de aanvraag indient, hoe meer kans op plaats.

De dienst Informatie & ICT behandelt je aanvraag en gaat na of het mogelijk is om plaats te reserveren. Een sluitende zekerheid over de aanvraag is niet mogelijk: de borden worden opgehangen volgens beschikbare ruimte. Evenementen van stadsdiensten hebben steeds voorrang op de rasterborden.

De vereniging zorgt zelf voor de borden. 

Na bevestiging dient de vereniging de borden ten laatste drie weken voor het evenement af te leveren bij de Technische Dienst (Ouderdomseweg 9B). Zo kan je nog zeker twee weken promotie voor je evenement voeren.

Na afloop van het evenement worden de borden verwijderd door de Technische Dienst. Zij nemen de borden terug mee naar het depot.

De borden kunnen opgehaald worden bij de Technische Dienst. De verantwoordelijke heeft één maand de tijd, na verwijdering van de borden, om die te komen ophalen.

Kostprijs

Deze dienstverlening is gratis.

Regelgeving

Op de rasterborden mag geen enkele commerciële vermelding gemaakt worden.

Het is verboden om zelf borden uit te hangen. Bij overtreding geldt een geldboete van 50 tot 100 euro.