Poperinge en Hazebrouck ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Christof Dejaegher en Valentin Belleval, burgemeesters van Poperinge en Hazebrouck, stelden op 31 augustus officieel het samenwerkingsakkoord tussen beide steden voor. Samen met de gemeenteraadsleden huldigden ze ook de nieuwe buslijn tussen Poperinge en Hazebrouck in. Dit proefproject samen met De Lijn, Vervoersregio Westhoek en DVV Westhoek start op 1 september.

Poperinge en Hazebrouck willen elkaar versterken door informatie uit te wisselen. De steden hebben allebei ongeveer 20.000 inwoners en liggen langs de Frans-Belgische grens.

Verschillende grensoverschrijdende evenementen staan op de planning. Op 8 oktober organiseren de sportdiensten van Poperinge en Hazebrouck samen een eerste activiteit, 'Poperinge ontmoet Hazebrouck'. Tussen 9 en 12 u. fiets of mountainbike je een lus van 30 of 60 km tussen de steden. Je kan ook deelnemen aan een stadswandeling met gids in beide stadscentra.

Vlotte bus- en treinverbinding

Met een busverbinding willen Poperinge en Hazebrouck onder andere woon-werkverplaatsingen in de regio duurzamer maken. De lijn zorgt er ook voor dat inwoners van Hazebrouck en Steenvoorde vlot het handelscentrum en het zwembad van Poperinge bereiken. Daarnaast verbindt de bus beide treinstations. Vanuit Hazebrouck vertrekt de TGV met een vlotte verbinding naar onder andere Parijs, Lyon en Londen.

De nieuwe buslijn 62 rijdt elke dag om de 2 uur van Poperinge via Abele en Steenvoorde naar Hazebrouck en terug. Voor een enkele rit betaal je 2,50 euro, het tarief van De Lijn. De dienstregeling en vervoersbewijzen vind je op www.delijn.be.

Het proefproject loopt van 1 september 2023 tot en met 31 augustus 2024 en kan na een positieve evaluatie verdergezet worden.

Gepubliceerd opvrijdag 1 september 20239.00 u.