Poperinge, Extremis en 33 Masterchefs of Belgium steunen Vaux-sous-Chèvremont

Bijna een jaar geleden, in juli 2021, kreeg Vaux-sous-Chèvremont het zwaar te verduren tijdens de overstromingen. Poperinge heeft een historische band met de gemeente en zette een hulpactie op poten. Extremis en 33 Masterchefs of Belgium zorgden voor een extra gift.

Een vijftigtal stadsmedewerkers trok eind augustus vorig jaar naar Vaux-sous-Chèvremont om te helpen opruimen en herstellen. Daarnaast zamelde het stadsbestuur een mooie financiële bijdrage in onder Poperingenaars. Een deel van die bijdrage werd geschonken in de vorm van een blijvend aandenken: een picknickbank van Extremis. Extremis schonk zelf nog een tweede bank.

Ook Poperings meesterkok Bert Recour werd aangegrepen door de ramp. Samen met zijn collega's van 33 Masterchefs of Belgium besloot hij het getroffen schooltje van Vaux-sous-Chèvremont te steunen. Op 25 april organiseerden ze 'De Grote Nacht van de 33 Masterchefs'. De opbrengst van de tombola, 5000 euro, werd vorige week integraal aan de school overhandigd. Die zet de middelen in voor nieuw didactisch materiaal, spelen en klasmeubilair. 

De inwoners en het bestuur van Vaux-sous-Chèvremont zijn zeer dankbaar en appreciëren de giften enorm. Ze gaven Poperinge het ‘Diplome d’honneur’ van de Ridderorde van de Friscassèye de Chèvremont wegens meer dan verdienstelijke inzet en hulp in moeilijke tijden.  

Gepubliceerd opwoensdag 22 juni 202211.56 u.