Pop out: Poperinge zet outdoor sportvelden open

Zolang de COVID-pandemie niet voorbij is, kunnen veel sporters nog steeds niet onbeperkt genieten van hun favoriete sportbeoefening. En dat terwijl de zomer steeds dichterbij komt. Ook indoor sportclubs zijn op zoek naar accommodatie om met hun +12-jarige sporters te kunnen trainen. Daarom lanceert Poperinge POP OUT: op verschillende plaatsen in Poperinge en deelgemeentes kunnen sportclubs, verenigingen, vriendengroepen, collega’s, … gratis een outdoor sportveldje reserveren om te sporten.

Op de stedelijk sportzone werden 2 tennisvoetbalvelden en 2 grasvolleybalvelden ingericht. Het voetbalveldje aan het skatepark en het beachvolleybalterrein werden zomerklaar gemaakt en voorzien van de juiste belijning. Ook het hybride veld op de sportzone werd als multifunctioneel veldje ingericht zodat ook niet-balsporters een buitensportruimte ter beschikking hebben. De 2 tennisterreinen op de sportzone zijn nog steeds gratis te reserveren.

In Proven kan je het basketbalveld en het voetbalveld in de wijk Eekhoute reserveren. In Reningelst wordt het grasveld bij de voetbalvelden als multifunctioneel veldje in het reservatiesysteem opgenomen.

Bewoners die nog bijkomende suggesties hebben, mogen die overmaken aan de sportdienst, die de mogelijkheden zal overwegen. Het stadsbestuur benadrukt ten slotte dat vrij sporten en bewegen buiten natuurlijk altijd toegelaten is.

Praktisch

Gepubliceerd opvrijdag 9 april 202111.00 u.