Podcasts

De Lonelyfoon

Wim Chielens, directeur van de kunstacademie, waar hij ook de les Podcasts Maken geeft, liet zich inspireren door een initiatief van het Sociaal Huis, waarbij vrijwilligers eenzame mensen opbellen tijdens de lockdown, zomaar voor een babbeltje. Hij schreef het hoorspel 'De Lonelyfoon'.  

Magali is vrijwilliger bij De Lonelyfoon. Elke week belt ze met eenzame mensen, gewoon om een babbeltje te slaan. Zo ook met Erik, een gepensioneerde leraar Frans, die niet om kan met het gapende, zwarte gat na zijn pensioen. We volgen de telefoongesprekken van begin november tot kerstavond.  

'De Lonelyfoon' roept beelden op van een goeie kerstfilm, een beetje melig, zoals het hoort, maar ook troostend en vertederend. Wim Chielens speelt de rol van Erik, de rol van Magali wordt gespeeld door een oud-radiocollega van Wim: Margot Derycke, presentatrice bij VRT Radio 2 West-Vlaanderen. De podcast duurt 50 minuten en kan je beluisteren op SoundCloud.

Ook te beluisteren via verschillende podcastplatforms en Spotify. 

Over singles, jongeren, cinema en huidhonger

Luister hier naar de hartverwarmende podcasts van Kunstacademie Poperinge.

De leerlingen van de klas Podcasts Maken maakten nog meer podcasts rond het thema Warm in arm. Er is een reportage over een Poperingse singlesvereniging, twee broers vertellen hoe lastig het is voor jongeren tijdens de lockdown, we nemen je mee naar de warme donkerte van de cinemazaal en er is een swingende, poëtische tekst rond huidhonger.