Plannen voor baseball- en softbalterreinen worden concreet

Poperinge schrijft een ontwerpopdracht uit voor het nieuwe baseball- en softbalveld op de sportzone. De plannen maken deel uit van het masterplan voor de sportzone dat de stad in 2021 goedkeurde.

De stedelijke sportzone langs de Ouderdomseweg wordt verder uitgebouwd met onder andere een nieuw en volledig uitgerust softbalterrein, tennis- en padelinfrastructuur, een omnisportluifel en beachvolleterreinen. Het volledige masterplan vind je op www.poperinge.be/masterplan-sportzone.

Dit najaar staan de werken aan het nieuwe baseball- en softbalveld op de planning. De stad schrijft ontwerpers aan om plannen te maken voor zowel het veld als voor de omgevingswerken.

Kleedkamers

Het softbalterrein neemt in totaal een oppervlakte van 14.450 m² in beslag. Daar komt een veld voor volwassenen en een veld voor de jeugd. Tussen het nieuwe softbalterrein en voetbalveld G wordt een nieuw kleedkamercomplex gebouwd.

Groene ruimte

Ten zuiden van het nieuwe softbalterrein en het huidige voetbalveld C komt een groene bufferzone, als overgang tussen de sportcampus en het open landschap. Er is ruimte voor spelende kinderen, om te picknicken of om sportclubs buiten te laten sporten. Het uitgebreide parcours van het trimpad slingert door deze groene zone. Het pad loopt van de cafetaria van de atletiekclub naar het zuiden, tussen de hondenschool en veld C, richting tenniscomplex en rond het nieuwe softbalterrein. Langs het parcours komen in de bufferzone nieuwe buitensporttoestellen.

Gepubliceerd opdinsdag 30 januari 20249.00 u.