Overkapping OC d'Hoge Schole feestelijk geopend

De zaal van het OC in Abele is niet zo groot, waardoor er voor evenementen vaak te weinig plaats was. Een uitbreiding van het gebouw was geen optie, daarom ging Poperinge samen met dorpsbewoners op zoek naar een andere oplossing. Een overkapping tegen het gebouw zorgt nu voor extra ruimte. Op zaterdag 4 mei huldigden het stadsbestuur en het dorp de overkapping in.

Na een traject met heel wat inspraak, en zoals het hoort met vallen en opstaan, voor en door de inwoners van het dorp is de speelplaats nu grotendeels overdekt. Met tentzeilen kunnen gebruikers de speelplaats zelfs volledig afsluiten. Zo kunnen zowel jeugdbewegingen, de speelpleinwerking als lokale verenigingen de speelplaats gebruiken, niet alleen om te spelen, maar ook voor bijvoorbeeld maaltijden of concerten. De grote glaspartijen zorgen voor een prachtig verzicht over Poperinge.

De overkapping werd ingehuldigd door burgemeester Christof Dejaegher en schepen van cultuur Loes Vandromme, in het bijzijn van de vele Abeelse verenigingen. Het was een amusante avond, van, voor en door Abele. Comedian Bas Birker mocht de spits afbijten en doopte de overkapping direct tot een comedytempel.

De overkapping is een investering van de stad van 150.000 euro.

Gepubliceerd opdinsdag 7 mei 202417.55 u.