Nutskasten krijgen historisch jasje

CO7 bekleedt grijze voetpadkasten met een oude foto uit de regionale erfgoedbank Westhoek verbeeldt. De locaties mochten Poperingenaars vorig jaar zelf kiezen.

Via het online participatieplatform van de stad kon je vorig jaar mee bepalen welke nutskasten een sticker zouden krijgen. In Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke komen in totaal 35 foto's. 

Beeld gelinkt aan locatie

CO7 zocht al langer een manier om de regionale beeldbank zichtbaar te maken in het straatbeeld. Dit is een eerbetoon aan de honderden vrijwilligers die de erfgoedbank al jarenlang opbouwen. Westhoek verbeeldt werd in 2004 opgestart als Heuvelland verbeeldt. In net geen 20 jaar breidde de werking van de erfgoedbank uit over 16 gemeenten in de Westhoek en telt de beeldcollectie meer dan 90.000 foto's van het dagelijkse leven in de Westhoek van toen. 

Lokale coördinatoren en vrijwilligers van Westhoek verbeeldt zochten voor dit project specifiek beelden die een band hebben met de locatie van de nutskast. Via een QR-code krijg je meer informatie uit de beeldbank. In Poperinge vind je 5 foto's terug: in de Boeschepestraat, op de hoek van de Duinkerkestraat met de Briekedreef, op het Oudstrijdersplein, in de Professor Dewulfstraat en op de hoek van de Grote Markt en de Veurnestraat.

Gepubliceerd opvrijdag 8 september 202310.29 u.