Coronapost met huisartsen bij Jan Ypermanziekenhuis

Wie vermoedt slachtoffer te zijn van het Coronavirus, of verkouden is (met hoest en hoofdpijn), neemt contact op met de huisarts. Hij/zij nodigt de zieke uit op het kabinet of verwijst de patiënt door naar de pas ingerichte Coronapost bij het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper.

Elke doorverwezen patiënt krijgt een verwijsbrief en de huisarts regelt telefonisch een afspraak met de arts in de Coronapost.

In de Coronapost schrijft de arts acute medicatie voor en/of een attest voor werkonbekwaamheid en/of wordt de patiënt eventueel naar de spoedafdeling doorverwezen voor opname.

Alle huisartsen van de Westhoek (met uitzondering van de 65-plussers) werken mee aan de bemanning van de Coronapost (7 op 7 van 8 tot 20u.). Ze werken in shifts van twee uur (en nemen geen eigen telefoons op). Uiteraard neemt de arts alle benodigde veiligheids- en hygiënische voorzorgsmaatregelen. De post is uitgerust met een onderzoekstafel, mogelijkheden om bloed te prikken, aanvraagformulieren voor radiologie, doorverwijsbrieven, afwezigheidsattesten, schrijfgerief, telefoon en computer.

Kijk op de website van het Jan Ypermanziekenhuis als je vragen hebt over hun werking. 

Gepubliceerd opwoensdag 18 maart 202015.25 u.