Poperinge opent nieuw kunstgrasveld

Op zaterdag 22 juni vierde Poperinge de opening van het nieuwe kunstgrasveld op de sportzone langs de Ouderdomseweg. Het veld maakt deel uit van het masterplan voor de uitbreiding en vernieuwing van de sportzone.

Eind 2023 keurde de gemeenteraad het bestek goed voor de aanleg van het kunstgrasveld. De stad investeerde in totaal 472.000 euro voor dit project. Aannemer Sportinfrabouw realiseerde het veld samen met het Poperingse Timo-Tuin. Rond het volledige veld is er een pad en een lage omheining. De dug-outs werden ook vernieuwd en er werden vier uitklapbare jeugddoelen geïnstalleerd.

Duurzaam

De trend om als gemeente in te zetten op een of meerdere kunstgrasvelden is al even aan de gang. Na een grondige analyse bleek dit ook voor Poperinge een interessante investering, zeker met de nieuwere generaties kunstgrasvelden die niet alleen duurzamer zijn, maar ook een betere beleving bieden aan voetballers.

Dankzij het kunstgrasveld kunnen de andere grasvelden ook wat langer rusten tijdens renovatieperiodes, zodat die grasmatten beter bestand zijn tegen slechte weersomstandigheden.

Masterplan sportzone

Het kunstgrasveld vind je bij sporthal 1, achter het skatepark. Zowel voor recreatieve sporters als voor sportclubs is dit een mooie toevoeging aan de sportzone. In mei werden ook de nieuwe tennis-, padel- en pickleballvelden van Deb’Ace geopend. Poperinge werkt nu verder aan het baseball- en softbaldossier. In juni vernieuwt de stad de trimpaden in Poperinge en Proven. In volgende fases wachten onder andere nog de realisaties van een indoortennishal, een padenstructuur en petanquevelden, een luifel met omnisportveld en beachvolley. Het volledige masterplan lees je op www.poperinge.be/masterplan-sportzone.

Gepubliceerd opmaandag 24 juni 20248.00 u.