Uniek locatietheater in Poperinge: ‘Het leek een gewone dinsdag in de Toekomststraat’

Poperinge en de Poperingse amateurtheaters slaan de handen in elkaar en presenteren: ‘Het leek een gewone dinsdag in de Toekomststraat’. Een uniek, niet te missen locatietheater in de Toekomststraat. De opvolger – maar nu op één plek – van de theaterwandelingen.

Wim Chielens schrijft het originele scenario van het locatietheater. Sander Tant regisseert. Pieter Meuleman is coach beweging. Chielens creëert met veel spelers de sfeer van een doodgewone dag in een doodgewone straat, waar alles zijn gewone gangetje gaat: afvalcontainers worden binnengehaald, mensen vertrekken naar het werk, pakjesdiensten leveren pakjes, enz. Tot plots... een WhatsAppbericht van het Belgisch Koningshuis alles op zijn kop zet.

Het locatietheater speelt zich af in de Toekomststraat. Het publiek neemt plaats op een tribune met 258 zitjes, op het kruispunt met de Polenlaan en kijkt richting de Toekomststraat. De opstelling staat garant voor een bijzondere beleving. De dialogen zijn door het publiek te volgen door middel van een koptelefoon.

Het locatietheater in de Toekomststraat is de opvolger van de gekende theaterwandelingen. Het creatieve team ging opnieuw op zoek naar een unieke theaterbeleving en vond het in dit ambitieuze locatietheater. De repetities zijn gestart met een groep van 30 amateurtheaterspelers. Velen van hen zijn lid van een theatervereniging, maar ook studenten van de Kunstacademie nemen deel.

Start ticketverkoop

Op zondag 26 mei, tijdens Dag van het Park, start de offline ticketverkoop van het theaterproject. Wie op die dag in het park een ticketje koopt, krijgt er meteen een drankbonnetje bij voor de bar van het theaterproject. De online ticketverkoop start op maandag 27 mei via www.poperinge.be/toekomststraat.

De speelperiode telt 8 vertoningen – telkens om 20 u. – op vrijdag 27, zaterdag 28, zondag 29 september en op dinsdag 1, woensdag 2, donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober. Een ticket kost 14 euro voor een niet-overdekte zitplaats (rij 1-4) en 16 euro voor een overdekte zitplaats (rij 5-15).

Gepubliceerd opvrijdag 17 mei 202415.33 u.