Openbare toiletten Vroonhof nu permanent toegankelijk voor mensen met beperking

Met 'EuroSleutel'-slot komt oplossing voor langer bestaand probleem

De toegankelijkheid van de openbare toiletten op de Grote Markt kwam al meer keren ter sprake tijdens de focusgroep voor mensen met een beperking. Probleem is dat er bij bepaalde evenementen geen aangepaste toiletten aanwezig zijn en de openbare toiletten na een bepaald uur gesloten worden. De recente installatie van een euroslot op de openbare toiletten brengt hierin nu verandering. EuroSleutel is een Europees gestandaardiseerd sluitsysteem dat met een speciale universele sleutel kan worden geopend. Personen met een beperking kunnen zo op meer dan 10.000 plaatsen in Europa toegang krijgen tot voor hen geschikte voorzieningen, waaronder openbare toiletten.

De EuroSleutel wordt alleen verkocht/verstrekt aan een beperkte groep van mensen: rolstoelgebruikers, ouderen, visueel gehandicapten, stomapatiënten, mensen met chronische darm- en urineweg problemen.

Je kunt een eurosleutel aanvragen door een formulier te downloaden bij deze firma zelf, dit in te vullen en samen met bewijsstuk waaruit blijkt dat je voldoet aan de voorwaarden op te sturen aan Eurosleutel.

De Eurosleutel kost € 20,00 plus € 5,00 portokosten, maakt een totaal van € 25,00.

Kijk hier voor meer info.

 

Gepubliceerd opwoensdag 22 april 202015.31 u.