Nieuws uit de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn van 27 februari 2023

Korte nieuwsberichten uit de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn van maandag 27 februari 2023.

Project 'Onzichtbaar Landschap'

Poperinge werkt samen met Regionaal Landschap Westhoek vzw voor het WO I- themajaar Het Landschap Getuigt, project 'Onzichtbaar Landschap'.

Westtoer lanceerde de oproep voor dit project. Het thema verwijst naar verdwenen begraafplaatsen. 

Poperinge investeert 4.000 euro voor de realisatie en plaatsing van twee kunstwerken: één in Reningelst en één in Roesbrugge. De opening volgt op 4 juni 2023.

Overeenkomst met Fluvius over betaalterminals

Mensen die hun gas- en elektriciteitsfacturen niet kunnen betalen, worden klant bij de sociale leverancier Fluvius. Die klanten kunnen op voorhand voor gas en elektriciteit betalen via een prepaidmeter, vroeger budgetmeter. Zo kunnen ze schulden inbouwen, per oplading wordt een deel van het bedrag voorzien voor effectief verbruik en een deel om hun schuld af te betalen.

Klanten kunnen hun prepaidmeter opladen bij een oplaadpunt, bijvoorbeeld in het Sociaal Huis. Sinds enkele maanden kan dat ook online. Netbeheerder Fluvius moet per gemeente minstens één oplaadpunt vorozien, daarom werd een samenwerkingsovereenkomst met het OCMW afgesloten. In de samenwerking worden ook ondersteunende prestaties door het OCMW voorzien.

Gepubliceerd opdinsdag 28 februari 20238.00 u.