De Dode IJzerwandelroute heeft nu een tweede startpunt in de schaduw van de Sint-Martinuskerk in Haringe. Het punt kreeg meteen ook een upgrade met een gezellige picknickplek.
Er was al langer vraag naar een tweede startpunt op één van de oudste wandelroutes in de streek. Vanaf nu ontvangt ook het dorp Haringe bezoekers die op zoek zijn naar het weidse en verstilde landschap van de Westhoek. Regionaal Landschap Westhoek vzw en stad Poperinge realiseerden samen dit extra startpunt binnen het project ‘Link de Westhoek!’ en creëerden een picknickplek naast de oude pastorie.
De nieuwe picknickplek is een rustpunt voor wandelaars en fietsers. De ligbanken en de zitbank nodigen uit om even halt te houden of om gezellig te picknicken, in het historische kader van het dorpsgezicht van Haringe. De verharding is weggenomen en vervangen door lentebloeiers. Ook de historische informatie over het dorp werd aangepakt en zit in een nieuw jasje.
Kwalitatiever wandelnetwerk
Het realiseren van het nieuwe startpunt met picknickruimte is één van de vele acties binnen het PDPO-project Herstelfonds ‘Link de Westhoek!’. Eerder vernieuwden ze binnen dit project ook de oude leuning van de wandelbrug in Roesbrugge over de oude arm van de IJzer. Daarnaast werd in Nieuwkerke een knuppelpad van 35 meter hersteld, werden twee trage wegen over een lengte van 850 meter opengesteld in Wijtschate en werd in Mesen een trage weg van 60 meter hersteld voor wandelaar en mountainbiker.
Authentiek landschap
De laatste 20 jaar werd heel wat geïnvesteerd in de beleving van het authentiek landschap in de Westhoek. Naast het realiseren is het onderhouden en beheren van deze investeringen cruciaal en essentieel voor de tevredenheid van bezoekers en de aantrekkingskracht van de hele regio. Daarom gaan Regionaal Landschap Westhoek vzw en de stad Poperinge de komende jaren verder investeren in het herstellen of vernieuwen van de recreatieve infrastructuur, binnen de nieuwe projectoproep 'Provinciaal reglement Toeristische Impulsen'.