Nestor Poperinge zoekt...

Maak iemand blij met je tijd!

Gezelschapsdienst

Je hebt een luisterend oor en zorgt voor een gezellige babbel. Je bekijkt samen wat er lukt: een wandeling maken, een gezelschapsspelletje spelen of bijpraten bij een kop koffie... Op die manier worden familieleden of mantelzorgers even ontlast. Een gezelschapsopdracht vindt wekelijks of tweewekelijks plaats en duurt meestal enkele uurtjes in de namiddag. Je kiest zelf hoe vaak en wanneer je ingeschakeld wordt. Je krijgt hiervoor een standaard forfaitaire vergoeding per uur (bedrag, geldig op 01/01/2023, is 3 euro per uur). De forfaitaire vergoeding wordt aangevuld met een eventuele kilometervergoeding.

Telefoonster

Buurthulp Nestor Poperinge zoekt vrijwilligers die houden van telefoneren. Wekelijks of maandelijks een praatje maken met mensen die weinig sociaal contact hebben. Je krijgt hiervoor 0,50 euro per telefoongesprek, op basis van een overzichtslijst van het aantal gesprekken per maand.

Verjaardagsbezoekjes 80-plussers

Buurthulp Nestor Poperinge zoekt vrijwilligers om thuiswonende 80-plussers van groot Poperinge in de week van hun verjaardag een bezoekje te brengen. Deze bezoekjes worden door de vrijwilligers gratis aangeboden.

Klusjesdienst

Buurthulp Nestor Poperinge zoekt vrijwilligers-klusjesmannen of -vrouwen voor kleine karweitjes bij 65-plussers of jongere mensen met een specifieke kwetsbaarheid (op doorverwijzing van een Sociale dienst):

  • het klusje is technisch eenvoudig, vereist geen gespecialiseerd gereedschap en houdt geen abnormaal veiligheidsrisico in;
  • de omvang van het klusje is beperkt, werkt niet marktverstorend en is geen voorwerp van oneerlijke concurrentie met het private aanbod;
  • een klusje omvat maximaal tweewekelijks 3 uur per klant of jaarlijks maximum 48 uur per klant;
  • als vrijwilliger-klusjesman gebruik je het materiaal van de klant.

Je krijgt hiervoor een standaard forfaitaire vergoeding per uur (bedrag, geldig op 01/01/2023, is 10 euro per uur). De forfaitaire vergoeding wordt aangevuld met een eventuele kilometervergoeding. Buurthulp Nestor Poperinge betaalt ook de reële kosten, als je de correcte bewijsstukken voorlegt (bv. de retributie op het recyclagepark).

Vervoers- en boodschappendienst Mobitwin Nestor Poperinge

Buurthulp Nestor Poperinge zoekt vrijwilliger-chauffeurs die met hun eigen wagen 65-plussers of jongere mensen met een specifieke kwetsbaarheid (op doorverwijzing van een sociale dienst) vervoeren. Als het nodig is help je ook bij het winkelen of bij het in- en uitladen van de aankopen.

Als vrijwilliger-chauffeur ben je vlot telefonisch bereikbaar en heb je bij voorkeur een e-mailadres. Zo kunnen we je de rittenlijst doorsturen. Heb je een smartphone, dan kan je via de Mobitwin Calendar-app je rittenoverzicht consulteren.

Het vervoer voor Mobitwin Nestor Poperinge is geen winstgevende activiteit. Enkel de onkosten worden terugbetaald op basis van een kilometerboekje. Na elke vervoersopdracht krijgt de klant een bewijs van de gereden kilometers. Elke maand wordt een factuur opgemaakt die de gebruiker betaalt via overschrijving. Bij Mobitwin Nestor Poperinge rekenen we dus niet onmiddellijk cash af.

Bijkomende kosten zoals parkeergeld zijn voor de gebruiker. Boetes door verkeersovertredingen zijn altijd voor de vrijwilliger-chauffeur. Mobitwin Nestor Poperinge komt ook tussen in de kosten voor de omniumverzekering.