Mondmasker verplicht tijdens de vrijdagmarkt

Vandaag beslist de Nationale Veiligheidsraad over bijkomende maatregelen om de weer stijgende coronabesmettingen in ons land een halt toe te roepen. In afwachting van die federale maatregelen, nam het Poperingse stadsbestuur intussen al het initiatief om vanaf morgen een mondmasker te verplichten als je naar de vrijdagmarkt komt.

Sinds 1 juli 2020 zijn kleine evenementen, activiteiten en feestelijkheden toegelaten voor een beperkt publiek: maximum 200 personen binnen, maximum 400 buiten. Hoewel de opgelegde voorwaarden strikt nageleefd moeten worden, stelt het stadsbestuur vast dat het niet altijd en overal even evident is om de social distancing maatregelen volledig te laten respecteren. Het stadsbestuur vindt het daarom nodig om voor de vrijdagmarkt bijkomende veiligheidsmaatregelen op te leggen en de verspreiding van het COVID-19 virus te beperken.

Openbare gezondheid beschermen

De wekelijkse vrijdagmarkt kent immers een behoorlijk aantal bezoekers. Hoewel er toegangscontrole en eenrichtingsverkeer geldt en ook andere maatregelen zijn genomen (afstand tussen kramen, afstanden binnen de wachtrijen ...) lijkt het aangewezen om bezoekers te verplichten een mondmasker te dragen op de vrijdagmarkt. Zo kan het risico op verspreiding van COVID-19 beperkt worden en de openbare gezondheid beschermd.

De politie zal toezien op de naleving van bovenstaande maatregelen.

Gepubliceerd opdonderdag 23 juli 20208.18 u.