Met de scooter door de Westhoek

De Westhoek staat gekend voor zijn prachtige wandel- en fietsdecor. Steeds vaker duiken er ook scooters op. Toerisme Poperinge en Vleteren sloegen de handen in elkaar en lanceren twee scooterroutes.

De gastronomische route ‘Snorren door de Westhoek’ is 60 kilometer lang en brengt je langs volkse cafés en gezellige restaurantjes. Je ziet charmante dorpen en open velden. Enkele bezienswaardigheden stillen ook je culturele honger.

Met de ‘Scooterroute achter het front’ snor je 106 kilometer langs talrijke sporen van de Eerste Wereldoorlog in Poperinge, Vleteren en Heuvelland. Militaire begraafplaatsen, herinneringsmonumenten, WO I musea en littekens in het landschap herinneren blijvend aan het wereldwijde conflict. Duik in het rijke oorlogsverleden en geef je ogen de kost bij de vele vergezichten. Hou af en toe halt om bij te tanken in een van de gezellige cafés of restaurants.

Een folder met de route haal je bij de diensten Toerisme in Poperinge en Vleteren of op www.poperinge.be/scooterroute en www.toerismevleteren.be. Er hangen geen wegwijzers, maar je kan GPX-bestanden downloaden of fietsknooppunten volgen.

Gepubliceerd opdonderdag 25 mei 202311.50 u.