Luc Ameel toont Poperingse landschappen in het Hopmuseum

Van 18 juni tot en met 2 oktober kan je in Hopmuseum Poperinge een uitgebreide tentoonstelling met werk van kunstschilder Luc Ameel bezoeken. Al 65 jaar brengt hij het Poperingse landschap in beeld.

Het team van het Hopmuseum, erfgoed CO7, heemkring Aan de schreve, Poperinge Verbeeldt en fotoclub Poperinge belichten enkele thema’s uit het oneindige oeuvre van de schilder.

Ontdek doorheen het museum werk van verschillende technieken (aquarel, schetsen, litho’s, lino’s, etsen, maquettes) en onderwerpen die verbonden zijn met de Westhoek : molens, hopvelden, agrarisch erfgoed, stadsgezichten in verandering, …

Naast de expo brengt heemkring Aan de schreve ook een themabrochure uit over het leven en werk van Luc Ameel. Die is te koop in de museumshop.

Op zondag 2 oktober wordt de expo feestelijk afgesloten. In de voormiddag neemt Luc de bezoekers mee op sleeptouw doorheen de tentoonstelling in het museum, ’s namiddags kunnen kinderen samen met Luc en de academie van Poperinge proeven van een workshop landschapstekenen.

Gepubliceerd opwoensdag 15 juni 202215.09 u.