Langverwachte Hoppefeesten lossen alle verwachtingen in

De 25ste editie van de Bier- en Hoppefeesten was een groot succes. Van kinderparade tot de verbranding van de hommelvent, Poperinge stond dit weekend in vuur en vlam.

Na een onderbreking van zes jaar was het eindelijk zover. Poperinge mocht terug Bier- en Hoppefeesten vieren, met alles erop en eraan. Het weekend ging voor het eerst van start met een kinderparade, met leerlingen van alle basisscholen. Dit zonnige en kleurrijke begin zette de toon voor de volledige driedaagse. 

Volle feesttent en centrumstraten

Het kinderdorp en Feest op de Koer van het Hopmuseum lokten jong en oud naar het stadscentrum.

Op vrijdag was het al gezellig druk in de feesttent, met een 2500-tal bezoekers. Bij de hopkoninginverkiezing op zaterdagavond was met 3000 aanwezigen de tent volledig uitverkocht. Jolien, Marthe en Charlotte bewezen tijdens een wervelende show dat ze waardige vertegenwoordigers voor Poperinge zijn. Zij mogen zich de komende drie jaar Hopkoningin en eredames noemen. 

Het taptoespektakel op zaterdag met Koninklijke Sint-Stanislasspeelschaar, Muziekvereniging De Volksvreugd Proven, Koninklijke Poperingse Harmonie Sint-Cecilia en DrumSpirit lokte maar liefst 1500 kijklustigen naar de Paardenmarkt.

Op zondag volgde het hoogtepunt van het weekend, de Hoppestoet. Maar liefst 1600 figuranten beeldden het verhaal van hop in de wereld uit. Enkele nieuwe wagens en groepen verrasten het publiek, ook vaste waarden blonken weer in hun vel na 6 jaar coronapauze. 

Nieuw was ook het hommelpapfeest op zondagavond. De Grote Markt zong luidkeels mee met De Faute Bendt en keek toe hoe de hommelvent van stro in vlammen opging. 

Poperinge blikt tevreden terug. Wie niet kan wachten, kan alvast de data van volgende editie noteren: 18, 19 en 20 september 2026.

Gepubliceerd opzondag 17 september 202320.24 u.