Kinderparade stapt Bier- en Hoppefeesten op gang

De 25ste Bier- en Hoppefeesten zijn kleurrijk gestart. 350 kinderen van verschillende Poperingse basisscholen trokken door de centrumstraten met zelfgeknutselde wagens en kostuums.

Leerlingen van basisscholen Sint-Franciscus, De Ster, De Torteltuin, Sint-Benedictus, De Klimrank, De Krekel, De Zonnewijzer, De Kleine Prins, De Kastanje en De Waaier bereidden zich al enkele maanden voor op de allereerste kinderparade. Ze maakten hun eigen kostuums en decoratie uit recyclagemateriaal. Elke klas beeldde een vriend of vijand van de hop uit.

De parade startte bij zaal Maeke-Blyde en eindigde bij de seniorennamiddag in de feesttent op het Oudstrijdersplein. Jong en oud zongen er uit volle borst het Hoppelied. Samen met kandidaat hopkoningintrio Hoplusan zetten ze de tent voor het eerst dit weekend in vuur en vlam.

Veelbelovende start

Vanavond worden de feesten officieel geopend op de verbroederingsavond, met vrienden uit de zustersteden van Poperinge. Morgen is er voor elk wat wils in het kinderdorp, feest op de koer bij het Hopmuseum en de taptoe in het stadscentrum. 's avonds bewijzen Jolien, Charlotte en Marthe dat ze als nieuw hopkoningintrio waardige vertegenwoordigers van de stad worden.

De Hoppestoet start zondag om 15 u., een niet te missen spektakel met heel wat nieuwigheden. Het feestweekend eindigt zondagavond voor het eerst met een hommelpapfeest; zing mee met De Faute Bendt en kijk toe hoe de hommelvent uit stro in vlammen opgaat. Het volledige programma vind je op www.hoppefeesten.be

Gepubliceerd opvrijdag 15 september 202312.39 u.