Julifoor gaat door

Na één jaar onderbreking is er terug een julifoor in Poperinge. Van zaterdag 3 tot en met maandag 12 juli komen de dertig vaste attracties naar de Grote Markt en de Paardenmarkt. Er zijn dit jaar uitzonderlijk geen randactiviteiten.

De Grote Markt en de Paardenmarkt zijn verkeersvrij tijdens de openingsuren van de kermis. Stewards zullen de 6 in- en uitgangen bemannen, de bezoekers tellen en helpen om de verplichte maatregelen, zoals handhygiëne en eenrichtingsverkeer, te controleren. 

Geen randactiviteiten

Om het haalbaar te houden is de kermis dagelijks open van zaterdag 3 tot en met maandag 12 juli van 16 tot 23 u. Enkel de 30 vaste abonnees nemen deel aan de julifoor. Met andere woorden: voor een keer zijn er geen losse standplaatsen. De plaatsmeesters proberen elke attractie op ongeveer dezelfde plaats als in de voorbije jaren een plek te geven.

Er zijn dit jaar ook geen randactiviteiten. Geen Zotte Maandag dus, geen speciale namiddag voor mensen met een beperking op dinsdag. Een aantal organisatoren zoals atletiekclub FLAC (kermisjogging) of het Veurnestraatcomité (wielercriterium) pakken wel met hun evenement uit.

Gepubliceerd opdinsdag 1 juni 202114.08 u.