Jolien, Charlotte en Marthe bewijzen zich als waardig Hopkoningintrio

Dag 2 van de Poperingse Bier- en Hoppefeesten eindigde met een van de hoogtepunten van het weekend. Tijdens een wervelende verkiezingsshow toonden Jolien Cambie, Charlotte Cauwelier en Marthe Danneel dat zij de titel van Hopkoningin en eredames meer dan waard zijn.

Poperinge blikt terug op een geslaagde tweede dag van het feestweekend. Het kinderdorp op de Grote Markt en de binnenkoer van het Hopmuseum bleek een groot succes. Morgen kan je er opnieuw terecht van 10 tot 15 u. Vrijwilligers van verschillende jeugdverenigingen steken een handje toe bij knutselactiviteiten, ze bakken pannenkoeken en toveren kindjes om tot echte piepauws

De Koninklijke Sint-Stanislasspeelschaar, Muziekvereniging De Volksvreugd Proven, Koninklijke Poperingse Harmonie Sint-Cecilia en DrumSpirit marcheerden door de centrumstraten en brachten een indrukwekkend taptoe-spektakel op de Paardenmarkt. Feest op de Koer in het Hopmuseum met live muziek en een Belgische Hop-bierbar bood een gezellig alternatief voor wie de Hopkoninginverkiezing niet kon bijwonen. 

Bomvolle feesttent

In een uitverkochte feesttent op het Oudstrijdersplein supporterden 3200 feestvierders voor kandidaattrio Hoplusan. Jolien, Charlotte en Marthe zijn geboren en getogen in Poperinge en leerden elkaar via de KSA kennen. Deze zomer voerden ze al enkele opdrachten uit, het geslaagde resultaat kreeg het publiek zaterdagavond te zien. Ze zamelden toen ook geld in voor drie goede doelen. Iets meer dan 1300 euro gaat naar vzw De Loods, De Lovie vzw en vzw 't SchildPad.

Tijdens de verkiezingsshow doorstonden Jolien, Charlotte en Marthe de proeven met glans. Voor alle geslaagde opdrachten kreeg het trio zakjes hoppe om een koker te vullen, die uiteindelijk overliep. Christophe Stienlet presenteerde de show, muzikanten Bollaart en Melaerts zorgden voor muzikale begeleiding. Gene Thomas zette de tent helemaal in vuur en vlam. 

Jolien, Charlotte en Marthe sloten de avond af als meer dan verdiende opvolgers voor Laura, Hanne en Manon. Hun enthousiasme, inzet en vaardigheden zijn bewezen. Poperinge is trots op haar nieuwe vertegenwoordigers.

Uitkijken naar stoet

Morgen krijgen de nieuwe Hopkoningin en haar eredames hun kroontje. In de namiddag zwaaien ze het Poperingse publiek toe vanop de vernieuwde koninginnenwagen in de Hoppestoet.

De Hoppestoet pakt uit met heel wat nieuwigheden. Nieuwe kledij en wagens en enkele nieuwe groepen passeren de revue. Iedereen welkom op zondag 17 september vanaf 15 u. Het stoettraject vind je op www.hoppefeesten.be

Gepubliceerd opzaterdag 16 september 202319.46 u.