Toekomst OC Karel de Blauwer Roesbrugge

De komende jaren staan er grote en kleine bouwprojecten op de agenda. Na een nieuw ontmoetingscentrum in Watou (2018) en buurtsalons in Roesbrugge (2020) en Krombeke (2021) zijn volgende sites aan de beurt: de Vroonhofsite en De Kring in het centrum van de stad, en OC Abele, OC Proven en OC Roesbrugge in de dorpen.

Op 29 maart was er in OC Karel de Blauwer een brainstorm over de toekomst van het OC. Er opende recent een mooi buurtsalon, nu zijn er plannen om de vergaderzaal op te waarderen (bv. met nieuwe leskeuken) en/of om de grote zaal functioneler en gezelliger te maken. Maar wat wil het dorp? Hoe ziet het dorp de samenwerking met onder andere de kerk, die meer en meer als concert- en voorstellingsruimte dient? Hoe verhouden beide zich tot elkaar, en waarin moet de stad investeren in het OC zelf? Hoe verhouden Buurtsalon en de rest van het gebouw zich? 

Later volgt een tweede inspraakvergadering met een selectie van mogelijke aanpassingen, passend binnen het budget en beleid van de stad. Nadat de knoop samen met de inwoners is doorgehakt, gaan de Technische dienst en architect (indien van toepassing) aan de slag om een plan op te stellen.

Contact

Cultuur

Adres
Grote Markt 1 , 8970 Poperinge
Tel.
+32 57 346 688
cultuur@poperinge.be
Volg ons op

Openingsuren

Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Nu gesloten