Bevraging inwoners Poperinge

Beste inwoner,

We hebben het beste voor met Poperinge en doen er alles aan om onze stad permanent te verbeteren. Daarom organiseren we een korte bevraging om te ontdekken hoe jij Poperinge op verschillende aspecten ervaart.

De bevraging duurt ongeveer 6 minuten en verloopt 100% anoniem. Je eerlijkheid en medewerking worden bijzonder gewaardeerd.

Met de ontvangen gegevens gaat een externe partner aan de slag om jouw Poperinge strategisch te versterken.

Mocht je vragen hebben over de vragenlijst, dan kan je contact opnemen met onze externe partner Moniquet & Company via info@moniquetandcompany.com


Open de vragenlijst

Horeca en handelaars

Op deze  pagina vind je informatie voor handelaars en horeca, van de federale, Vlaamse en provinciale overheid, aangevuld met specifieke info voor Poperinge.

Het meldpunt economie, specifiek voor Poperingse handelaars, horeca, bedrijven en zelfstandigen, en gericht op (bedrijfs)economische vragen kan je bereiken via 057 346 628.

Waar vind je als ondernemer informatie over federale en Vlaamse steunmaatregelen?

De Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) bundelde alle info voor ondernemers tot een handig overzicht voor de verschillende sectoren.

Het Agentschap Innoveren & Ondernemen geeft tips over hoe je online je activiteiten kan verderzetten.

Wat doet Poperinge aanvullend?

Poperinge schort terrasbelasting 2020 op naar aanleiding van de coronacrisis.

Het college van burgemeester en schepenen vraagt tijdens de eerstvolgende gemeenteraad om de terrasbelasting voor het jaar 2020 op te schorten naar aanleiding van de coronacrisis.

Cafés en restaurants zijn sinds zaterdag 14 maart verplicht gesloten en het zwaarst getroffen. De stad beslist daarom om de lokale terrasbelasting voor het jaar 2020 op te schorten. Horecaondernemers moeten dus in 2020 geen belasting betalen om hun terras te plaatsen. Daarnaast wordt er volop gezocht naar extra maatregelen om de ondernemers en lokale economie te ondersteunen.

De stad lanceert ook alvast een oproep naar de bevolking. Koop meer dan ooit lokaal nu en na de coronacrisis. De lokale ondernemers zullen je er dankbaar voor zijn.

Contact

Ondernemen

Adres
Grote Markt 1 , 8970 Poperinge
Tel.
+32 57 346 668
ondernemen@poperinge.be

Openingsuren

Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Nu gesloten