Help jij dementie bespreekbaar maken?

Donderdag 21 september is Wereld Alzheimer Dag. De werkgroep Dementievriendelijk Poperinge wil de ziekte die maand letterlijk extra in de kijker zetten, om het taboe te doorbreken. Op verschillende locaties brengen ze gedichten over dementie in het straatbeeld. Wil jij graag zo’n gedicht op je raam? Stel je voor 1 september kandidaat via www.poperinge.be/inschrijvingdementiegedichten.

De werkgroep Dementievriendelijk Poperinge werkt sinds 2018 aan een stad waarin dementie geen taboe is. Ze organiseren verschillende acties om de ziekte bespreekbaar te maken. Daarnaast ondersteunt de werkgroep mantelzorgers, onder andere via de Familiegroep dementie, in samenwerking met Alzheimer Liga Vlaanderen.

Een van de acties die Dementievriendelijk Poperinge jaarlijks organiseert, is de wedstrijd met de geknoopte zakdoek. Wie de zakdoek als eerste vindt, krijgt een beloning. Dit jaar wordt de actie aan de dementiegedichten gekoppeld. Op een van de locaties komt bij het gedicht een afbeelding van een geknoopte zakdoek. Wie tussen 12 en 30 september een selfie bij de zakdoek neemt en die op sociale media deelt met #dementievriendelijkpoperinge maakt kans op een lekkere hommelpaptaart. 

Gepubliceerd opdinsdag 18 juli 202311.20 u.