Bevraging inwoners Poperinge

Beste inwoner,

We hebben het beste voor met Poperinge en doen er alles aan om onze stad permanent te verbeteren. Daarom organiseren we een korte bevraging om te ontdekken hoe jij Poperinge op verschillende aspecten ervaart.

De bevraging duurt ongeveer 6 minuten en verloopt 100% anoniem. Je eerlijkheid en medewerking worden bijzonder gewaardeerd.

Met de ontvangen gegevens gaat een externe partner aan de slag om jouw Poperinge strategisch te versterken.

Mocht je vragen hebben over de vragenlijst, dan kan je contact opnemen met onze externe partner Moniquet & Company via info@moniquetandcompany.com


Open de vragenlijst

Geen julifoor in Poperinge

De nieuwe richtlijnen inzake het organiseren van kermissen komen voor Poperinge te laat. Dit jaar gaat de julifoor niet door.

De nieuwste richtlijnen van de federale overheid – pas gisterennamiddag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad – heffen het eerdere verbod op kermissen (tot 1 augustus) op. Kermissen zijn vanaf 1 juli weer mogelijk.

Voor Poperinge komt die wel erg laat aangekondigde versoepeling te laat. Vandaag al zouden normaliter de foorkramers hun plaatsen op de Grote Markt innemen. De opgelegde maatregelen zijn echter zo ingrijpend dat de stad dit niet geregeld krijgt op die korte termijn. Zo dienen bv. de twee marktpleinen volledig afgezet, bewaakt met in- en uitgangen, dienen tijdens alle openingsuren van de kermis (soms tot 1u. ’s nachts) alle bezoekers geteld en geldt een wandel-eenrichtingsverkeer. Dit nog los van alle algemene Covid 19-maatregelen zoals de nodige hygiëne en social distancing.

Het schepencollege besliste daarom de eerdere beslissing tot afgelasting van de julifoor te behouden: in Poperinge is er dus geen julifoor van 4 tot 13 juli.

De aangekondigde oliebollenactie gaat wel door: vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juli staan de drie klassieke oliebollenkramen op de Paarden- en Grote Markt van 16 tot 23u.

De stad begrijpt de ontgoocheling bij de foorkramers en doet er alles aan om in 2021 wel een coronaproof kermis te organiseren.

Gepubliceerd opwoensdag 1 juli 202010.13 u.