Bevraging inwoners Poperinge

Beste inwoner,

We hebben het beste voor met Poperinge en doen er alles aan om onze stad permanent te verbeteren. Daarom organiseren we een korte bevraging om te ontdekken hoe jij Poperinge op verschillende aspecten ervaart.

De bevraging duurt ongeveer 6 minuten en verloopt 100% anoniem. Je eerlijkheid en medewerking worden bijzonder gewaardeerd.

Met de ontvangen gegevens gaat een externe partner aan de slag om jouw Poperinge strategisch te versterken.

Mocht je vragen hebben over de vragenlijst, dan kan je contact opnemen met onze externe partner Moniquet & Company via info@moniquetandcompany.com


Open de vragenlijst

Extra terrasruimte voor horeca

Poperinge geeft ondernemers uit de horeca de kans om extra terrasruimte in te nemen.

Het college van burgemeester en schepenen gaat principieel akkoord met het extra innemen van terrasruimte. Het stadsbestuur wil de ondernemers de kans geven om zoveel mogelijk openbare ruimte in te nemen, maar dat moet wel veilig verlopen, zowel voor de ondernemers, het personeel en de consumenten.

Het stadsbestuur besliste eerder al om in 2020 geen terrasbelasting te innen; ook in 2021 zal dat pas voor de helft gedaan worden en in 2022 75% van het verschuldigde bedrag. Het lokaal bestuur hoopt dat dat de horeca ook wat extra ademruimte kan geven.

De ondernemers moeten hun extra inname wel aanvragen via de dienst Lokale economie. Het advies luidt om zoveel mogelijk op eigen terrein uit te breiden, en ook het akkoord van de buren is belangrijk.

Gepubliceerd opwoensdag 10 juni 202011.21 u.