Extra ruimte voor tal van verenigingen en organisaties

Elke Poperingenaar kijkt met ongeduld uit naar het moment dat er op de Vroonhofsite een Kunstacademie, een Huis van het Kind en een cultuurzaal zullen opengaan. Maar dat is een werk van vele jaren. Om de site intussen niet te laten verloederen, zet de stad in op een sterke tijdelijke invulling.

Het was ook de wens van de vele deelnemers aan de infomarkt begin februari 2020, om de site snel voor tijdelijke invulling beschikbaar te maken. Een deel van de gebouwen zijn voorbehouden voor het Huis van het Kind (ruilwinkel, bureau) en de Kunstacademie (een danslokaal op de eerste verdieping). Ook de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia neemt haar intrek op de Vroonhofsite.

Daarnaast vinden eenmalige of tijdelijke projecten hun stek in de andere nog vrije lokalen, en ook de gebouwen die worden afgebroken (zwart op het plan). Zo zullen Popsjot en IBO Hopsakee de komende zomer de volledige site gebruiken en zal de sportdienst de turnzaal gebruiken als compensatie voor het plaatsgebrek door het vaccinatiecentrum. Ook de nocturnes van de Kunstacademie zullen over de gehele site eind 2021 plaatsvinden.

Gebruik Poperingse verenigingen

Vanaf 1 september 2021 zullen Poperingse verenigingen de speelplaats en drie lokalen op de eerste verdieping van het hoofdgebouw kunnen huren. De richtlijnen voor gebruik zullen in lijn liggen met andere te huren stadsinfrastructuur. Het stadsbestuur laat daarvoor enkele noodzakelijke werken zoals elektriciteit en meubilair uitvoeren, en neemt de site ook op in de onderhoudscirculatie (onder andere groen, sanitair, …).

Speelzone

De parking voor de site, tussen de Vroonhof en de Grote Markt, krijgt een make-over in de loop van 2022. Dat moet resulteren in een kindvriendelijke, veilige speelzone die perfect aansluit bij de werking van de Kunstacademie, het Huis van het Kind, Popsjot en andere gebruikers.
Deze tijdelijke invulling zorgt ervoor dat de site in gebruik blijft, en dat verenigingen of instanties die extra ruimte nodig hebben, dat ook krijgen. Ondertussen werkt de stad hard verder om het (ver)bouwdossier vlot te laten verlopen. 

Gepubliceerd opmaandag 31 mei 202110.58 u.