Digibank regio Poperinge helpt mensen digitaal op weg

Digibank regio Poperinge helpt sinds 2023 de digitale kloof te dichten. Verschillende partners werken samen om iedereen op weg te helpen in de digitale wereld. Op donderdag 27 juni bespraken ze de vooruitgang en maakten ze plannen voor de toekomst tijdens een netwerkmoment.

Sinds 2023 organiseert Digibank regio Poperinge een ruim aanbod aan digitale vormingen en workshops in samenwerking met onder andere Avansa, CVO Miras en Ligo. Er werden ook 13 digipunten in de regio opgezet, waar mensen met vragen terecht kunnen. Een voorbeeld zijn de 'kuj eki help'n' sessies, waar een digihelper je een op een helpt bij een digitale vraag. Er is ook een uitleendienst voor mensen die geen laptop, tablet of smartphone hebben, en voor kwetsbare doelgroepen is er digihulp aan huis.

Samenwerkingen versterken en uitbreiden

Tijdens het netwerkmoment dachten lokale partners, digihelpers en mensen uit de doelgroep samen na over toekomstige stappen om de digitale kloof verder te verkleinen en nog meer in te zetten op moeilijk bereikbare doelgroepen. De partners willen de samenwerkingen verder versterken en uitbreiden met lokale organisaties.

Deelnemers van onder andere De Walhoeve, CAW, De Lovie en Kind en Gezin wisselden ideeën uit. Alle betrokkenen zijn ervan overtuigd dat e-inclusie steeds belangrijker wordt, en dat de samenwerking via de Digibank hier een belangrijk verschil kan maken. 

Meer weten over Digibank regio Poperinge? Je vindt een overzicht van het aanbod op www.poperinge.be/digitale-hulp

Gepubliceerd opdinsdag 2 juli 202414.18 u.