Dégage Poperinge

Dégage is sinds 2018 actief in Poperinge. Inwoners delen hun eigen wagen met anderen. Via Dégage is dit particulier delen goed georganiseerd. Eigenaars laten hun auto vaker rijden en recupereren kosten, terwijl leden een auto kunnen gebruiken aan een eerlijk, kostendelend tarief.

Kijk op deze kaart waar de deelauto’s staan.

Procedure

Een auto gebruiken via Dégage is eenvoudig. Je reserveert een wagen via het Dégage-platform, maakt een sleutelafspraak met de eigenaar en je kan vertrekken. Achteraf breng je de wagen terug naar de eigenaar en geef je de kilometerstanden door. Om het kwartaal krijg je als gebruiker een afrekening voor de gereden kilometers.

Je eigen wagen delen

Voor elke kilometer die iemand anders met je auto rijdt, bespaar je geld. Door je aan te sluiten kan je beroep doen op de bestaande werking en de vele voordelen van de ledenorganisatie: reservatiesysteem/app, afspraken, omniumsysteem, toegang tot alle andere deelauto's, pechhulp, (vaak goedkopere) autodeelverzekering, … Als eigenaar blijf je baas over je eigen auto.

Lid worden

Wil je een deelauto gebruiken? Heb je ook interesse om je wagen te delen? Tijdens één van onze infosessies krijg je alle info en kan je al je vragen stellen. Je kan je via deze kalender inschrijven. Daar lees je onderaan ook de instapvoorwaarden voor een auto. Ook met een voorlopig rijbewijs kan je lid worden. 

Je betaalt eenmalig lidgeld van 35 euro en een waarborg van 75 euro. De waarborg krijg je geheel of gedeeltelijk terug als je ooit Dégage verlaat. Er zijn geen abonnementskosten.

Kostprijs

Alle deelauto’s zijn voor de leden beschikbaar tegen een transparante vaste kilometervergoeding. De tarieven vind je op deze pagina. Je betaalt enkel per kilometer, niet per tijd. Rij je niet, dan betaal je niets.

Meer info

Nog vragen? Mail dan Dégage Poperinge voor meer info.