De vrijdagmarkt herstart met aantal coronabeperkingen

Op 22 mei herstart ook weer de wekelijkse vrijdagmarkt.

De vrijdagmarkt gaat op vrijdag 22 mei 2020 weer van start. Door de coronacrisis zijn een aantal beperkende maatregelen van kracht, zoals een aangepast marktplan voor de marktkramers, het opgelegde ‘éénrichtingsverkeer’ en een maximaal aantal aanwezigen van 300 personen.

Het marktplan werd aangepast, waardoor niet elke marktkramer op haar of zijn bekende plaats staat. Voor de bezoekers wordt éénrichtingsverkeer met extra brede gangen opgelegd: de ingang van de markt ligt ter hoogte van de Gasthuisstraat, de uitgang bij het stadhuis. Ook voor de kramen die aan de zijkant van de markt staan geldt een ingang en uitgang. Marktkramers en hun personeel dragen verplicht een mondmasker en hebben handontsmetting ter beschikking voor hun klanten. De bezoekers dragen bij voorkeur een mondmaster, houden altijd 1,5 meter afstand, ook bij het aanschuiven en elektronisch betalen wordt aangeraden.

Wie met de fiets naar de markt komt, plaatst haar of zijn tweewieler best in de daarvoor voorziene fietsenstalling nabij de ingang. Bezoekers krijgen advies hun boodschappen zo kort mogelijk te houden.

En tot slot geldt bij deze heropening een maximaal aantal bezoekers: 300 personen worden toegelaten op de markt, er wordt geteld en er is controle ter plaatse.

 

Gepubliceerd opdinsdag 19 mei 202010.51 u.