Verbouwingswerken De Kring

  • Status: in uitvoering
  • Uitvoeringstermijn: 300 werkdagen
  • Locatie: Burgemeester Bertenplein 7-9
  • Gunningsbedrag: 4.265.588,41 euro excl. btw
  • Ontwerper: architectenbureau Karel Vandewynckel
  • Aannemer: Monument Vandekerkchove NV

Oktober 2022 – Afbraakwerken

De afbraakwerken starten halfweg oktober. Eerst worden de technieken afgekoppeld en asbest verwijderd. De afbraakwerken duren tot eind december.

Verbouwing De Kring

Oktober 2022 – Start van de werken

Voor de start van de werken wordt langs de voorgevel een werfzone gebouwd. De zone neemt tijdelijk een groot deel van het Burgemeester Bertenplein in. De rijweg wordt daarom versmald, parkeren is tijdelijk verboden. Ook in de Priesterstraat is een parkeervrije zone voor laden, lossen en werfverkeer. Bewonersbrief start werken 10/10/2022

Juli 2022 – Aannemer

Poperinge gunt de opdracht voor de (her)inrichting van De Kring aan aannemer Monument Vandekerkhove NV, voor een bedrag van 4.265.588,41 euro excl. btw.

Mei 2022 – Toegankelijkheid

De Focusgroep mensen met een beperking geeft advies rond toegankelijkheid. Hun richtlijnen worden in het ontwerp verwerkt: er komt een glazen lift op de binnenplaats, nieuw sanitair met een apart mindervalidentoilet, een vernieuwde binnenkoer en tuin met gedeeltelijk hellend vlak, nieuwe vloeren en een betere brandveiligheid met bredere deuren en trappen. 

April 2022 – Omgevingsvergunning

Op 11 april 2022 wordt de omgevingsvergunning voor de (her)inrichting verleend.

December 2021 – Concessie Gastrobar CIRK

Gastrobar CIRK krijgt op 13 december 2021 de concessie om een horecazaak in De Kring uit te baten. De nieuwe bistro krijgt een restaurantkeuken en basisuitrusting. Daarna werken de uitbaters hun zaak naar eigen smaak en stijl af. 

Juni 2020 – Aanstelling van ontwerper

Architectenbureau Karel Vandewynckel wordt op 29 juni 2020 aangesteld om de (her)inrichting te ontwerpen. De Kring wordt volledig gerenoveerd. Het gebouw wordt aangepast volgens de nieuwste normen rond ventilatie, isolatie en energiebesparende maatregelen. Ook alle nutsvoorzieningen worden vernieuwd. De Kring krijgt verschillende ruimtes voor verenigingen, met de nodige wifi- en digitale installaties: 

Fotostudio (1) - Atelier voor schilders verenigingen (2) - Muzieklokaal (3) - Vergaderzalen (4) - Bergruimtes (5) - Polyvalente ruimtes (6).

In een leskeuken (8) kunnen onder andere gebruikers van het huidige dienstencentrum in de Deken De Bolaan terecht. Ook de grote feestzaal (12) wordt vernieuwd. De zaal zal zonder vaste brouwer te huur zijn. Er komt geen vast podium of meubilair, zo kan de grote zaal zo polyvalent mogelijk ingezet worden.

April 2020 – Aankoop van De Kring

Sinds vrijdag 19 juni 2020 is Poperinge definitief de nieuwe eigenaar van De Kring. Het voormalig Gasthof De Kring had altijd al meerdere functies, zowel voor het verenigingsleven als voor private spelers (repetitieruimtes, vergaderlokalen, feestzaal, café, restaurant, hotel,…). De stad wil er een multifunctioneel huis voor verenigingen van maken.

Contact