Cultuurseizoen

Cultuurseizoen Poperinge 2020-2021

Koop je tickets 

Na veel wikken en wegen, en het zoeken naar een veilige omgeving om cultuur in eigen stad te (blijven) organiseren, is het eindelijk zover! Wij stellen je graag het Poperingse cultuurseizoen 2020-2021 voor. Een mix van humor, theater, muziek, cabaret, lezing en film, voor jong en oud(er). 

Brochure cultuurseizoen 2020-2021

Nieuws! 

 • Vanaf vrijdag 30 oktober om 18 u. gaan de nieuwe, strengere Vlaamse coronamaatregelen in voege. Voor minstens drie weken, vanaf dat moment tot en met 20 november, worden alle evenementen afgelast en de socio-culturele (verenigings)activiteiten stopgezet. Concreet zijn de volgende evenementen van het cultuurseizoen afgelast: 'Dwars door Oceanië' door Wouter Deboot (6 november) en 'Henry' door Peter De Graef (12 november). Tickethouders ontvangen eerstdaags een bericht met meer informatie.
 • Bart Van Loo heeft beslist om zijn tournee uit te stellen naar het seizoen 2021-2022. De voorstelling 'De Bourgondiërs, Ons spannende oerverhaal' in Poperinge is uitgesteld naar 29 september 2021. De verkoop van de resterende tickets start met de ticketverkoop van het nieuwe seizoen 2021-2022. Meer info hierover later.
 • Het cultuurseizoen 2020-2021 is uitgebreid met een nieuwe voorstelling. Maak op zaterdag 19 december 2020 kennis met Hetty Helsmoortel tijdens haar theatershow 'Missie 2020'. Ticketverkoop start op vrijdag 16 oktober om 10 u. via de webshop

Klassiek! Beleven in de Westhoek

Ontdek nu het nieuwe programma met klassieke muziek in de Westhoek, een samenwerking van de gemeenten Heuvelland, Ieper, Poperinge en Zonnebeke. In Poperinge verwelkomen we op zaterdag 12 december het klarinetkwintet 'Oxalys Ensemble'. 

Meer info 

Reserveer zoveel mogelijk per bubbel. Zo kan je samen genieten van de voorstellingen. Bestel je alleen, dan zit je alleen.

Zet je zeker op de wachtlijst, als een voorstelling uitverkocht zou zijn. Als er zich een versoepeling van de maatregelen zou voordoen, wordt de wachtlijst aangesproken. 

Als een voorstelling door veranderde omstandigheden niet zou doorgaan, krijg je je toegangsticket terugbetaald. Korting blijft geldig als er een voorstelling van tussen zou vallen.

Volg ter plaatse alle voorzorgsmaatregelen. Een mondmasker is verplicht.

De voorstellingen vinden tijdelijk plaats in JC De Kouter (Komstraat 30, 8970 Poperinge), tenzij anders vermeld in de brochure. Zo kunnen we een veilige omgeving creëren voor artiesten, medewerkers en publiek. JC De Kouter is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

Programma

 • Poperinge brengt een gezonde brok cultuur in samenwerking met CC Ieper en Heuvelland.
 • Het cultuurseizoen loopt van september tot augustus.
 • Het programma bevat humor, muziek, poëzie en theater, en bestaat uit avondvoorstellingen, middagactiviteiten (bv. seniorennamiddag) en familievoorstellingen.

Tickets

Tickets kan je op verschillende manieren reserveren:

 • Online via de webshop van stad Poperinge.
 • Telefonisch op het nummer 057 346 623.
 • Aan de balie van de dienst cultuur.

Bij online reservatie kan je de tickets onmiddellijk betalen en downloaden. Aan de balie van de dienst cultuur kan je contant betalen of gebruik maken van bancontact. Reservaties moeten binnen de 14 dagen na reservatie betaald worden. Na het verstrijken van de betaaltermijn worden de tickets automatisch geannuleerd.

UiTPAS

 • Heb je een UiTPAS én kom je in aanmerking voor het voordeeltarief, dan kan je de tickets reserveren aan de balie van de dienst cultuur in Poperinge.
 • Bij iedere voorstelling kan er telkens één UiTPAS-punt gespaard worden. Deze punten kan je ruilen voor verschillende voordelen.

Korting

20% korting bij aankoop van tickets van 3 verschillende voorstellingen

Om de korting te bekomen, klik je in het tabblad 'Tickets' op 'Abonnement'. Vervolgens kan je de voorstellingen selecteren. 

Combitickets

Elk jaar bevat het cultuurseizoen de mogelijkheid tot het aankopen van combitickets, bv. comedy of jonge theatermakers. Dit staat telkens vermeld bij de voorstellingen waarover het gaat.

Cadeaubon Cultuur Poperinge

 • Bepaal zelf de waarde van je cadeaubon (veelvoud van 5 euro).
 • De cadeaubon kan je kopen zoals een ticket: via de webshop, telefonisch of aan de balie van de dienst cultuur. Indien je koopt via de webshop, sturen wij de ingevulde cadeaubon op.
 • De cadeaubon is telkens geldig voor twee jaar na aankoop en is niet inwisselbaar voor geld.
 • De cadeaubon van Poperinge is enkel inzetbaar in Poperinge.

Toegankelijkheid

 • De voorstellingen vinden vooral plaats in Cultureel Centrum Ghybe. Er is gratis parking bij CC Ghybe en op wandelafstand op het Oudstrijdersplein.
 • Per seizoen vinden er een aantal voorstellingen plaats op andere locaties, zoals bv. De Kinderbrouwerij voor een familievoorstelling of zaal Maeke Blyde voor een seniorennamiddag.
 • CC Ghybe is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Aanvangsuur

 • De voorstellingen vangen aan om 20.15 u., tenzij anders vermeld in de brochure (bv. familievoorstellingen, seniorennamiddag).
 • Na aanvang van de voorstelling blijven de deuren van de theaterzaal gesloten. Laatkomers worden niet meer in de zaal toegelaten. Enkel tijdens de pauze kan je plaats nemen op je stoel.

Algemene voorwaarden Webshop Poperinge193,5 Kb(pdf)

Brochure Cultuurseizoen Poperinge 2020-20212,6 Mb(pdf)