Cultuurprijzen

Het Gala van de Poperingse Cultuurprijzen is (onder voorbehoud) verplaatst naar zaterdag 7 november. Hou deze webpagina en onze (digitale) kanalen in de gaten voor bijkomende informatie. 

Nomineer jouw favoriet

Elk jaar zet de cultuurraad geëngageerde en talentvolle mensen in de kijker. In 2019 nam Martin Blouwe de prijs voor de Stille Kracht in ontvangst, het Internationaal Gregoriaans Festival kreeg de titel van Cultuurambassadeur en Bernard Masselus werd geëerd als Meest Verdienstelijke Poperingenaar. Wie het dit jaar wordt, bepaal jij!

Wie verdient er erkenning? Wie zet zich al jaren in voor een vereniging, de stad of de gemeenschap? De cultuurprijzen worden in het voorjaar opnieuw uitgereikt. De prijzen gaan dit jaar opnieuw naar de Stille kracht, de Ambassadeur en de Meest Verdienstelijke Poperingenaar.

Stille Kracht

Deze prijs reiken we uit aan iemand die achter de schermen bergen werk verzet, maar niet in de schijnwerpers loopt. De technicus, de penningmeester of de diegene die altijd het decor klaarzet. De vaste chauffeur of de materiaalmeester. Wie mag er voor één keer wel op de eerste plaats komen en de bloemen in ontvangst nemen?

Meest Verdienstelijke Poperingenaar

Deze prijs is voor een persoon, groep of vereniging die de voorbije jaren in Poperinge aan de slag was op sociocultureel vlak. De rol van deze groep of persoon kan divers zijn: voor of achter de schermen, voor een groot project of als stille kracht al decennia lang, amateur of professional.

Cultuurambassadeur

Dit is een persoon, groep of vereniging die zijn/haar roots in Poperinge heeft en deze nooit verloochend heeft, wel integendeel: ze hebben nationaal, ja zelfs internationaal naam en faam gemaakt. Ze overstijgen de Poperingse grenzen, als een echte ambassadeur.

Reglement

Lees hieronder het volledige reglement omtrent de cultuurtrofee na.

  • 📅 Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 31 maart 2014.
  • 📅 Bekendmaking op 4 april 2014.

Reglement cultuurtrofee305,1 Kb(pdf)