Stad Poperinge zoekt zelfstandig uitbater voor cultuurcafé De Kring

Gewezen Gasthof De Kring had altijd al meerdere functies, zowel voor het verenigingsleven als voor private spelers (repetitieruimtes, vergaderlokalen, feestzaal, café, restaurant, hotel,…). Ook na de geplande renovatie (in 2021) blijft die opsplitsing tussen private en publieke functies behouden. De stad kocht recent het pand langs het Burg. Bertenplein. Bedoeling is dat de feestzaal en de verdiepingen na een grondige renovatie vanaf 2022 ten dienste staan van het rijke verenigingsleven.

Het café en vroegere restaurant vormen het cultuurcafé. De stad gaat op zoek naar een zelfstandig uitbater voor deze horecazaak (café en/of restaurant). Alle gebruikers/verenigingen van dit pand (met uitzondering van de huurders van de feestzaal) maken gebruik van het cultuurcafé. Wat meteen een interessante omzet garandeert voor de uitbater(s). De concessie loopt over een periode van 9 jaar, vermoedelijk vanaf 1 januari 2022 tot en met 31 december 2030 en kan eventueel verlengd worden. De gemeenteraad keurde het bestek en de concessieovereenkomst goed.

Dien je kandidatuur in voor 15 september

Kandidaat-uitbaters dienen tegen uiterlijk 15 september een dossier in. Ze lichten hun visie rond de uitbating van dit cultuurcafé toe (aanbod dranken/gerechten, relatie met de stad/programmatie, meerwaarde als cultuurcafé enz.) en beschrijven de geplande investeringen (inrichting keuken en/of café/restaurant/binnenterras). Tegelijk stellen ze een bedrag als maandelijkse concessievergoeding voor.

De stad onderhandelt met de kandidaat-uitbater met het hoogst gequoteerde dossier om zo tot een concessieovereenkomst te komen.

 

 

Gepubliceerd opdinsdag 7 juli 20200.00 u.